Education

Voorlopig geen extra geld voor wiskunde

Er komt voorlopig geen geld voor het ‘masterplan toekomst wiskunde’. Dat heeft minister Plasterk in een korte brief laten weten.

 Het masterplan was bedoeld om de wiskunde in Nederland weer aan te zwengelen. Het budget voor wiskundig onderzoek mocht wel eens omhoog. De rapporteur zagen ook iets in een ‘transferpunt wiskunde & innovatie’, om toepasbare wiskundige ideeën commercieel uit te baten. Ze wilden bovendien geld voor extra vrouwen in de wiskunde en betere samenwerking tussen universiteit en voortgezet onderwijs. Totale kosten 18,5 miljoen euro per jaar.

Mooie plannen, vindt Plasterk, maar gezien de economische crisis heeft hij er het geld niet voor. Bovendien heeft hij nog meer sectorplannen gekregen en wil hij die in samenhang bekijken.

OCW had overigens zelf om een masterplan verzocht. Natuurkundige en KNAW-president Robbert Dijkgraaf en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan waren erbij betrokken.

Fabricio Astua, 33 jaar, student industrieel ontwerpen
“Dit is niet mijn lunch, meer een soort snack. Om mezelf op de been te houden. Ik lunch pas later. Daar ga ik voor naar huis. Dan maak ik een echte maaltijd, bestaande uit vlees, groenten en rijst. Net als in Brazilië, waar ik vandaan kom. Dat is het gelukkigste moment van mijn dag. Nederlandse lunches bestaan niet. Wat ze hier tussen de middag eten, kun je geen maaltijd noemen. Hoewel ik de kaassoufflés wel lekker vind. Als snack.”

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.