Education

Verwarde man vernielt ruiten

De politie heeft vrijdagavond 22 mei kort voor middernacht een 27-jarige Delftenaar aangehouden na het vernielen van een groot aantal ruiten op de campus.

De man vernielde met een klauwhamer 27 ruiten aan de Balthasar van de Polweg en vijftien ramen van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

De aangehouden Delftenaar kon geen aannemelijke verklaring geven over zijn daad. Hij kwam op politieagenten erg verward over en werd daarom overdragen aan de crisisdienst.

Slechthorenden die een herfstwandeling willen maken, zetten hun gehoorapparaat soms liever uit. De wind die langs het hoortoestel waait, veroorzaakt namelijk windruis op de microfoontjes. Vier bachelorstudenten werktuigbouwkunde vinden dat hier verandering in moet komen. In een windtunnel onderzoeken ze of ze de invloed van turbulentie op de microfoontjes kunnen verlagen door de geometrie rond de microfoon aan te passen. Voor hun onderzoek gebruiken ze de hoorbril, die oorspronkelijk is ontwikkeld door de sectie akoestische beeldvorming en geluidbeheersing van de TU Delft en op de markt is gebracht door de firma Varibel.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.