Education

TU-er genomineerd voor houtbouwprijs

Het ontwerp van afstudeerder ir. Eelko Kroon (Bouwkunde) is vorige week genomineerd voor de WoodChallenge 2012, een prijs voor een ontwerp waarin hout de hoofdrol speelt.


Zijn ontwerp ‘Het verval gekoesterd’ is een plan voor het hergebruik van de ruïne van een oude steenfabriek nabij Utrecht. Kroon maakte er in zijn ontwerp een kleinschalig wijktheater van met een binnenzaal en een buitenpodium.


‘Het nieuwe en het oude deel vormen samen een symbiose’, licht hij zijn ontwerp toe. ‘Er is bewust gekozen om geen (extreem) contrasterende nieuwbouw toe te voegen, maar juist op zoek te gaan naar een materialisering die aansluit bij de uitstraling en de geschiedenis van de bestaande ruïne.’

Ontwerp
Ontwerp

Ontwerp


Uit de negentien inzendingen koos de jury vijf genomineerden, waaronder het ontwerp van Kroon. Genomineerden maken kans op een geldprijs van 1.000 euro en de WoodChallenge 2012 bokaal. De uitslag volgt op 28 november. Tot een dag voor die tijd kan het publiek zijn stem uitbrengen met de rode knop op www.woodchallenge.nl.


De competitie is bedoeld voor studenten Bouwkunde en Civiele techniek aan Technische Hogescholen en Universiteiten. De jury beoordeelt op ‘liefde en passie voor het product hout’ en let verder op techniek, vormgeving, praktische uitvoerbaarheid, consistentie in ontwerp en uitvoering, maar ook in hoeverre je rekening houdt met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de vermindering van milieueffecten.

 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.