Campus

Time Out – Lentekriebels

Lente! Dat betekent kriebels in je buik en een biertje op een fijn festival. Delft heeft vanaf komend weekend een heus Delfts Lente Festival.


De enkels in de sneeuw sinds november, vlekken op je dijen van die altijd warme kruik en dikke truien die pillen door het eindeloze dragen. Het begin van de lente mag dit jaar nog wel wat harder gevierd worden dan anders. Bovendien: Delft barst al van de zomerfestivals, dus waarom niet eens iets in de lente vieren? Meteen dé perfecte opening van het terrassenseizoen.

In drie tenten rond het stadhuis kun je drie dagen lang feesten. En hapjes eten niet te vergeten, want het Lente Festival wordt georganiseerd door Vincent Quack van grand café De Sjees en Raffaele Cataldi van restaurant Stromboli. En is het stiekem toch nog wel een tikkeltje koud? Heaters zat; gewoon doen of je ze niet ziet.


Jack’s On Five, een top 2000-coverband uit Schipluiden, opent het festival vrijdag om 22.00 uur. Zaterdag om 22.00 uur is het helemaal feest, met een optreden van coverband Big Bird Vrienden van Amstel Live. Doen: schrijf je verzoeknummer op een bierviltje en je bent gegarandeerd van een live uitvoering. En mocht je op zondag rond 15.00 uur nog een beetje energie over hebben: rockabillyband Yeah Baby, vorige maand ook te zien op Bluesfestival, is stiekem té leuk om te missen. Het allerleukste is misschien nog wel dat het festival helemaal gratis is. Heb je op zaterdag tenminste ook nog genoeg geld over voor Après Ski House in Speakers – dat de vorige keer opmerkelijk genoeg nog in De Sjees stond. Niet op de latten gestaan afgelopen weken? No problem, want behalve après ski-muziek, wordt er genoeg top 40 gedraaid. Enne, skibril verplicht.


Delfts Lente Festival, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart rond het stadhuis. Toegang gratis. Après Ski House, op zaterdag 12 maart vanaf middernacht. Toegang 5 euro.

Volgens het college is een standaardvergoeding van tandartskosten voor jongeren niet nodig. Onderzoek zou uitwijzen dat jongeren geen risicogroep zijn voor ernstige gebitsproblemen. Door de tandarts voor jongeren uit het basispakket te halen kan negentig miljoen euro worden bezuinigd.

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde is het oneens met het advies. ‘Studenten zijn een kwetsbare groep. Ze gaan uit huis en hebben een afwijkend eet- en drinkpatroon. Juist dan is het belangrijk dat ze niet afhaken’, zei voorzitter Rob Barnasconi maandag 12 april op Radio 1.

Studenten kunnen zich bijverzekeren. In de meeste gevallen kost een aanvullende zorgverzekering voor mondzorg tien tot twintig euro per maand extra.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.