Education

Lijst Bèta verliest een zetel

Oras heeft zijn zevende zetel weer terugveroverd op Lijst Bèta. De fractie was dit jaar eerder begonnen met haar verkiezingscampagne.


De zetelverhouding na de studentenraadsverkiezingen is weer zoals die van het jaar 2011: zeven voor Oras en drie voor Lijst Bèta. Waar het de voorgaande jaren er nog om spande wie de laatste zetel zou krijgen, lagen de verhoudingen dit keer wat duidelijker.


Bij Lijst Bèta heerst teleurstelling. “Het is erg jammer dat onze nummer vier en vijf niet in de studentenraad kunnen plaatsnemen”, zegt de huidige fractievoorzitter Lisanne van Wijngaarden. “Het scheelde dit keer wat meer, maar met drie zetels kunnen we ook dingen bereiken.” Ze verwijst daarbij naar de ‘oogst’ van het eerste jaar, 2011, waarin Lijst Bèta mee deed.


Een duidelijke verklaring voor het verlies heeft Van Wijngaarden niet. “Het was vervelend weer tijdens de verkiezingen, maar dat gold ook voor Oras. Beide partijen hebben hard gestreden. Het scheelde dit keer wat meer: maar ja, dat zijn verkiezingen.”


Oras is ‘ontzettend blij’ met een zetel erbij. “Dit is wat we wilden, hiermee zijn we de verkiezingen ingegaan”, zegt lijsttrekker Annelot Wartna. De partij had haar campagne opnieuw opgezet met – naar haar idee – ‘hippere’ posters en folders en was bovendien eerder begonnen met campagne voeren. Het werd beloond met 69,3 procent van de stemmen.


De opkomst bij de verkiezingen was 38,9 procent, slechts ietsje lager dan vorig jaar toen 39,2 procent van de studenten hun stem uitbracht. Zeven van de acht faculteiten zijn dit keer met een zetel vertegenwoordigd in de studentenraad: alleen Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica ontbreekt. 

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.