Education

Lenen wordt goedkoper

Studenten met een studielening gaan vanaf 1 januari 1,2 procent minder rente betalen. Onderwijsminister Hermans heeft het tarief om te lenen verlaagd tot 4,89 procent. De rente op studieleningen is gekoppeld aan het tarief dat de Nederlandse staat zelf moet betalen om te lenen op de kapitaalmarkt.

Dat lag dankzij de lage inflatie en het gunstige economische tij de afgelopen maand oktober onder de vier procent. Om tot een kostendekkend tarief te komen, moet Hermans een opslag berekenen van ruim 1 procent. Zodoende komt hij uit op een rente van 4,89 procent. Die bepaling geldt niet voor leningen die zijn verstrekt voor 1992. Daar kan Hermans een half procent minder rekenen. Voor 1999 komt hij daardoor uit op 3,24 procent. (HOP/MtW)

Onderwijsminister Hermans heeft het tarief om te lenen verlaagd tot 4,89 procent. De rente op studieleningen is gekoppeld aan het tarief dat de Nederlandse staat zelf moet betalen om te lenen op de kapitaalmarkt. Dat lag dankzij de lage inflatie en het gunstige economische tij de afgelopen maand oktober onder de vier procent. Om tot een kostendekkend tarief te komen, moet Hermans een opslag berekenen van ruim 1 procent. Zodoende komt hij uit op een rente van 4,89 procent. Die bepaling geldt niet voor leningen die zijn verstrekt voor 1992. Daar kan Hermans een half procent minder rekenen. Voor 1999 komt hij daardoor uit op 3,24 procent. (HOP/MtW)

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.