Education

Kapotte ov-chipkaart snel vervangen

Vrijwel alle studenten met een kapotte ov-chipkaart krijgen binnen vijf werkdagen een nieuwe. In een paar gevallen duurt het negen dagen. Slechts één keer is het niet gelukt om binnen twee weken een nieuwe kaart te sturen.


“Er is geen oplossing om te voorkomen dat studenten in geval van een defecte kaart hun reiskosten zelf moeten voorschieten”, schrijft staatssecretaris Zijlstra aan de Tweede Kamer. Maar doordat de kaart in 99,96 procent van de gevallen op tijd vervangen wordt, vindt hij dat geen groot probleem.Studenten kunnen hun geld alleen terugkrijgen, als het defect aan hun chipkaart niet hun eigen schuld is, aldus Zijlstra. “Bij onduidelijkheid over de schuldvraag krijgt de student het voordeel van de twijfel.”Een defect moet snel gemeld worden: pas vanaf dat moment krijgen studenten hun reiskosten vergoed.

Dat heeft VVD-kamerlid Anne-Wil Lucas zojuist gezegd in het debat over de overheidsbegroting voor het hoger onderwijs. Ze vraagt of de staatssecretaris over zulke scholarships in gesprek wil gaan met het bedrijfsleven.

Tweede opleiding
Niet alleen krijgen masterstudenten vanaf volgend studiejaar geen basisbeurs meer en moeten ze hun studiefinanciering lenen, ook een tweede opleiding kan veel geld kosten: daar moeten studenten een kostendekkend collegegeld voor betalen, tenzij het om leraren- of zorgopleidingen gaat. Wellicht kan het bedrijfsleven hierop inspringen, oppert de VVD.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.