Campus

Innovatieve hockeydrone

Hockey in vogelvlucht, Europees brons voor roeitalent en werk aan de winkel voor triatleten.

In de sportwereld loopt hockey voorop als het gaat om innovatie. Denk aan gebruik van oortjes als communicatiemiddel, videobrillen en video-scheidsrechters.

Als aan de TU Delft gelieerde vereniging heb je op dit gebied natuurlijk helemaal een naam hoog te houden. DSHC is als ruim 115-jarige weliswaar de op twee na oudste hockeyclub van Nederland, maar dat vormt geen enkel belet om met de tijd mee te willen gaan. Integendeel. In samenwerking met het start-up-bedrijf Skyframes werd de laatste thuiswedstrijd van dames 1 tegen Alphen gefilmd vanuit de lucht. Een drone is volgens de initiatiefnemers immers uitermate geschikt om een specifieke speler te volgen of looplijnen te bestuderen. “Er zijn beelden gemaakt die zowel voor de analyse van het spel nuttig zijn als een hoog entertainmentgehalte hebben”, zegt voorzitter Feyo van der Goes. “Voor zover wij weten zijn wij de eerste in Nederland en dus uniek op dit gebied”, voegt hij er met enig nattevingerwerk en een slag om de arm aan toe, al zou hij best eens gelijk kunnen hebben. O ja, de DSHC-dames wonnen met 2-1. Niet slecht voor een middenmoter tegen de nummer twee van de afdeling. Misschien kunnen de tegenstandsters de beelden opvragen om te kijken wat er fout ging. Of de korte promo bekijken op dshc.nl.



Iemand die ook volop promotie maakt, voor haar vereniging Laga, is het jeugdige roeitalent Laila Youssifou. Vorige week haalde zij brons binnen op het junioren-EK in het Belgische Hazenwinkel. In de dubbeltwee met Marieke Keijser (De Maas) moest ze alleen Roemenië en Duitsland voor zich dulden. Eind april veroverde ze al goud op het weliswaar gemankeerd verlopen NK kleine nummers, in Rotterdam. We gaan veel meer horen van deze dame.



‘DSZ Wave toont zich sterk in Weert’, staat er boven een recent persbericht van de Delftse studentenzwemvereniging. Gedoeld wordt op het triatlonteam dat twee weekenden geleden aan zijn allereerste eredivisiewedstrijd deelnam. Het kwartet Rob Mulders, Francis Mobbs, Stein Posthuma en Rutger Stottelaar legde de olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen) af in iets meer dan (gemiddeld) twee uur. Goed voor een achttiende plaats. Om zich te kunnen handhaven op dit niveau zal het viertal moeten opklimmen naar minimaal de zestiende positie. “Er is dus werk aan de winkel voor de heren om als enige studententeam tussen de topteams te mogen blijven strijden”, concludeerde woordvoerder Zarife Gela. De volgende wedstrijd, tevens NK sprint, vindt plaats op 8 juni in Amsterdam.


Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.