Campus

Goede voornemens

Vol met goede voornemens (en het vele eten van de afgelopen weken) ben je in het nieuwe jaar gedoken. Ongetwijfeld staat ‘beter eten’ ergens op je lijst.

Meer vis, meer groente. Helaas sneuvelen deze voornemens vaak snel. Maar, het hoeft niet zo grim te zijn allemaal. Een gezond en lekker recept om het jaar goed te beginnen.

Zalm uit de oven met krieltjes en venkelsalade

Nodig: oven, kookpan, snijplank, mes

Ingrediënten: zalmmoot (150gr p.p.), venkel, groene appel (Granny Smith), krieltjes, bieslook, olijfolie, citroensap, honing , kappertjes, zout , peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de krieltjes, snij ze in tweeën en spoel ze goed af. Vel de kookpan met koud water en voeg een goede lepel zout toe. Doe vervolgens de aardappeltjes in de pan en zet op het vuur. Koken tot ze gaar zijn.

Snij terwijl de aardappelen op staan de appel in kleine batons (soort luciferstokjes) en knijp er meteen een halve citroen over uit. Zo wordt de appel niet bruin. Schillen hoeft niet, kan wel. Snij de venkel middendoor, verwijder de harde kern en snij vervolgens in dunne plakken (minder dan een millimeter). De venkel moet zo dun, omdat deze rauw gegeten wordt.

Meng het sap van een citroen met een klein beetje honing. Als dit is opgelost, voeg je olie, zout en peper naar smaak toe. Snij wat kappertjes fijn en meng deze door de dressing. Gaar de zalm in de oven ongeveer 10 tot 15 minuten of tot gaar. Maak de salade aan met een beetje van de dressing. Meng de nog warme aardappeltjes met een fijngehakte bieslook en een beetje olijfolie.

Met geslepen messen, 

Job Hogewoning

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.