Education

‘Geen jacht op kerstcadeaus aan TU’

Kerstcadeaus. Het levert binnen organisaties altijd gedonder op, zo verzuchtte collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg vorige week aan het eind van een vergadering met de ondernemingsraad.


Die had namelijk geconstateerd dat er binnen de TU verschillend wordt omgegaan met dit onderwerp, terwijl medewerkers eigenlijk een dertiende maand krijgen.


Van den Berg gaf twee voorbeelden waarom hij niet zo’n voorstander is van kerstcadeaus. “Geef je een kerst-cd dan is het niet goed, omdat niet iedereen luistert naar kerstmuziek. En geef je wijn, dan is het niet goed omdat niet iedereen wijn drinkt.”In de jolige sfeer die volgde, legde collegelid Paul Rullmann uit dat kerstcadeaus op een gegeven moment fiscaal werden belast en dat bij de universiteitsdienst daarom werd gekozen voor een feest. “Dit jaar ook: op 18 december. Dat is je kerstcadeau. Het is niet de bedoeling dat er ook andere volgen.”


Medewerkers hoeven echter niet bang te zijn voor een cadeaucontrole: “We gaan er niet achteraan jagen”, grapte Rullmann.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.