Education

Drie Delftse kanshebbers Bèta Techniek Award

Wie o wie wint morgen in het Vredespaleis in Den Haag de Bèta Techniek Award? Een van de drie Delftse genomineerde studenten of hun concurrent van de Universiteit Utrecht?


ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid, reikt jaarlijks Echo Awards uit aan getalenteerde niet-westerse studenten uit het hoger onderwijs. Zij onderscheiden zich vanwege hun bovenmatige studieprestaties, grensverleggende instelling, ondernemerschap, actieve maatschappelijke betrokkenheid en leiderschap.


Naast de Echo Award wo en de Echo Award hbo, reikt het centrum ook twee Bèta Techniek Awards uit voor een student van een hogeschool en van een universiteit. In die laatste categorie zijn drie TU-studenten genomineerd: Hoessein Alkisaei, Darun Barazanchy en Shokoufeh Cheheili Sobbi. Zij kunnen een summercourse aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten, winnen.


Alkisaei (1988) heeft een Iraakse achtergrond en studeert civiele techniek. Hij hoopt een rolmodel te kunnen zijn voor andere studenten. “De prijs zal mij helpen de wereld beter te onderwijzen, te onderzoeken en te ondersteunen.”


Barazanchy (1989) studeert luchtvaart- en ruimtevaarttechniek en is van Koerdische afkomst. Met de Bèta Techniek Award zou hij zijn horizon willen verbreden en andere studenten willen laten zien dat alles mogelijk is.


Cheheili Sobbi (1983) heeft een Iraanse achtergrond en volgt twee studies: life sciences &technology en geneeskunde. Zij wil graag deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek op UCLA en een wetenschappelijk netwerk opbouwen.


De TU Delft is dus goed vertegenwoordigd in deze categorie, maar misschien wint de enige andere genomineerde: Cedric Lau (1991) die van Chinese afkomst is. Hij studeert pharmaceutical sciences aan de Universiteit Utrecht en zou graag meer willen leren over het farmaceutisch onderzoek in Amerika.


De Echo Awards voor hoger onderwijsstudenten worden uitgereikt door dr. Tyrone Howard, professor aan de University of California of Los Angeles.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.