Education

Collegevoorzitter werkt aan Global Justice

TU-bestuursvoorzitter Dirk Jan van den Berg is door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag gestrikt om mee te werken aan een plan voor een Institute for Global Justice. In juni komt dat plan naar buiten.

Het instituut moet in samenwerking met de Universiteit Leiden uitgroeien tot een van de belangrijkste opleidingen op het gebied van recht, vrede en internationale veiligheid. De Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken Madeleine Albright neemt zitting in de raad van toezicht.

Van den Berg leidt een commissie die werkt aan een ontwikkelingsplan voor het beoogde instituut. De collegevoorzitter doet dat overigens niet namens de TU.

Van den Berg werd door Van Aartsen gevraagd omdat zij elkaar nog kennen van hun tijd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van Aartsen was daar toen minister en Van den Berg secretaris-generaal.

Huisfeesten zijn voor mij een begrip uit mijn eerste jaar. Nog wonend op de JVB ging ik elke week wel zo’n feest af. Dit weekend ga ik weer eens naar een huisfeest van twee vrienden, in Huize Kaasgaaf op de Bagijnhof. Het thema is Kriss Kross, een goed verkleedthema. Ik zet mijn huisgenootje achter de naaimachine en even later hebben we twee identieke ‘kriss kross’ shirtjes. Nog twee verschillende oorbellen in en we zijn klaar om te gaan.
Wanneer we aankomen is het nog rustig. Half elf is dus te vroeg. De do’s en don’ts voor wat betreft huisfeesten zijn kennelijk wat veranderd de laatste jaren. Gelukkig wordt het na een half uurtje al drukker en wij nuttigen intussen wat drankjes, bekijken de aankleding aandachtig en worden beetje bij beetje losser. De woonkamer is geheel in Kriss-Kross-stijl op zijn kop gezet. Van openhaard tot hond, van de muizen achter het fornuis tot de post. Alles hangt boven onze hoofden en wij bidden voor de kwaliteit van secondelijm. In de gang hangen lijsten en twee wegwerpcamera’s. Leuk idee, jammer dat na een uur alle klikjes al op zijn.
Zodra dj Menno de Meester begint te draaien gaat het feest helemaal los. Er komen steeds meer verklede mensen binnen, veel met hun kleren achterstevoren aan. En Zwarte Pieten die op Kriss of Kross lijken. Ook de bewoners zijn natuurlijk volledig in thema. Ook zij hebben hun kleren achterstevoren aan, wat er leuk uitziet maar niet echt comfortabel lijkt voor de mannen.
Het jammere aan verkleden is dat er altijd vervelende mensen zijn die je halve aankleding afpakken. Zo’n persoon ben ik nou ook. En het is mijn lucky night, want er zijn veel leuke gadgets aanwezig. Van grote afropruiken tot ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ replicacapjes, van gouden kettingen tot vette zonnebrillen, ik heb het allemaal om, op of aan gehad.
De sfeer zit er goed in. Er zijn geen Spanjaarden die zelf meegebracht bier nuttigen, er is goede muziek en er zijn allemaal gezellige mensen. Op zulke avonden ben ik altijd blij dat er broodjes knakworst, ofwel hotdogs worden verkocht. Ik laat het bier links liggen en grijp naar het eten. Mijn vaste bestelling van drie bier verandert al snel in drie hotdogs.
Wanneer mijn dansmoves te uitbundig worden, trekken mijn huisgenoten me mee naar huis. Wat een hit was deze avond, het begrip ‘huisfeest’ zit weer helemaal in mijn repertoire.

Dit was de laatste Feestneus. Na de herfstvakantie start Delta een nieuwe rubriek.

Het instituut moet in samenwerking met de Universiteit Leiden uitgroeien tot een van de belangrijkste opleidingen op het gebied van recht, vrede en internationale veiligheid. De Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken Madeleine Albright neemt zitting in de raad van toezicht.

Van den Berg leidt een commissie die werkt aan een ontwikkelingsplan voor het beoogde instituut. De collegevoorzitter doet dat overigens niet namens de TU. Van den Berg werd door Van Aartsen gevraagd omdat zij elkaar nog kennen van hun tijd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van Aartsen was daar toen minister en Van den Berg secretaris-generaal.

Editor Redactie

Do you have a question or comment about this article?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.