Campus

Zomers kippetje

Misschien moet ik nog uitleg geven over mijn vorige column. Het was vakkentijd en, zoals bij elke Delftse student, was de druk groot en de tijd klein. De combinatie tussen slecht eten en stress is een ware literaire trigger voor mij.

Echter, het slechte eten blijft, dus het dilemma duurt voort. Maar genoeg over vorige keer, laten we weer zelf de keuken in duiken! Zoals de titel al doet vermoeden gaan we voor een zomers gerecht. En terwijl ik uitkijk over de Schie met de grijze wolken boven mijn hoofd en de verwarming aan, realiseer ik mij één ding: zomer komt niet, zomer moet je afdwingen. Dus vandaar:


Zomerse kip met couscoussaladeMoeilijkheidsgraad: koken vanaf het terras voor 4 personen

Materiaal: mes, snijplank, grote ovenschaal, grote schaal

Ingrediënten: 4 kippenpoten , 4 tenen knoflook, 3 citroenen, 1 bosje tijm, olijfolie, zout en peper, 600 gram couscous, 800 gram warme bouillon (mag alles zijn), rozijnen, 1 bosje munt (ook lekker voor in de mojito), 1 bosje koriander, 2 uitjes , 1 komkommer, pijnboompitten, 2 rode paprika’s


Marineer de kippenpoten 30 minuten in de fijngesneden knoflook, de schil (‘zest’) van 2 citroenen, de tijm, een beetje olijfolie, zout, peper en sap van 1 citroen. Verwarm de oven voor op 100 graden en zet de gemarineerde kip er ongeveer 2 uur in. Ga terug naar het terras. Doe de couscous in een grote schaal en giet de warme bouillon er op. Laat 20 minuten wellen. Snij de rozijnen, munt, koriander, ui, komkommer en paprika fijn. Rooster de pijnboompitten en combineer samen met de fijngesneden ingrediënten, citroenrasp van 1 citroen, het sap van 2 citroenen, olijfolie en zout en peper met de gewelde couscous.


Als de kip gaar is, haal je hem uit de oven en zet je deze vervolgens zo hoog als je durft. Zet de kip nog even kort terug voor een krokant korstje als de oven helemaal warm is . Kip samen met de couscoussalade en genieten maar. Laat de zomer beginnen!

 


Met geslepen messen,

Job Hogewoning


 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.