Muzikale poëzie en poëtische muziek wisselen elkaar af wanneer Mannen van Vermeer zijn nieuwe cd presenteert.
In een thuiswedstrijd presenteert de Delftse band Mannen van Vermeer vrijdag in Speakers zijn album ‘Zeker’.
De zeskoppige band brengt dan alle tracks van de cd ten gehore. Naast tien Nederlandstalige eigen nummers belooft het album een ‘speciale verrassing.’
Mannen van Vermeer laat zich naar eigen zeggen moeilijk in een hokje plaatsen. De band bestaat uit de obligate gitarist, bassist en drummer. Daarnaast heeft de band een accordeonist en een saxofonist, wat zorgt voor een eigen geluid. De frontman en zanger is Willem Overgaag. Voor wie hem als zanger niet kent, is hij wellicht bekender als voormalig eigenaar van Café Vlaanderen.
De muziek op het album is divers. Van rustig, haast jazzy tot aan stevige rock passeert de revue. De teksten zijn ‘artistiek poëtisch’ en worden bijna parlando (pratend zingend) uitgevoerd. De poëtische teksten komen het beste tot uiting in de rustigere nummers die zich kenmerken als muzikale poëzie. De stevigere nummers liggen lekker in het gehoor.
Het belooft een avond livemuziek te worden die inhoudelijk dus net even anders is dan normaal, maar met de ouderwetse gezelligheid van dien. Na het optreden van Mannen van Vermeer volgt een afterparty met een optreden van de eveneens Delftse skaformatie Bang the Skillet. Iedere bezoeker krijgt de nieuwe cd mee, dus alleen daarom al zeker de moeite waard.
Mannen van Vermeer, Speakers, 6 november 20.30 uur. Kaarten zijn €10.
www.speakers.nl
www.mannenvanvermeer.nl
De website studiekeuze123.nl richt de schijnwerpers op deze getallen uit het onlangs verschenen overheidsrapport Kennis in Kaart 2008. Er lijkt sprake van een stijgende lijn: het aandeel uitvallers en switchers is 1,1 procent gestegen ten opzicht van een jaar eerder. Volgens Studiekeuze123.nl kost de studie-uitval jaarlijks 5,7 miljoen euro.
Wie zo snel weer is vertrokken, had beter over zijn studiekeuze moeten nadenken, stellen de medewerkers. Die had bijvoorbeeld eens een studiekeuzewebsite moeten bezoeken.
Dat zou inderdaad een goed idee zijn geweest, blijkt uit eerder onderzoek. Uitvallers hebben zich meestal minder goed georiënteerd. De blijvers hebben bij hun studiekeuze twee keer zo vaak gebruik gemaakt van een onafhankelijke bron als de uitvallers. Niet alleen studiekeuze123, maar ook de Keuzegids Hoger Onderwijs en de Elsevier-ranglijsten tellen daarbij mee.
Er valt wel iets af te dingen op de analyse van studiekeuze123.nl. Het staken van de studie betekent immers niet altijd dat de student onzorgvuldig gekozen heeft. Persoonlijke omstandigheden kunnen ook meespelen. Bovendien kunnen studenten zich vergissen, ook als ze zorgvuldig hun keuze maken.
In de Studentenmonitor 2007 is gevraagd naar de reden van afnemende motivatie van studenten. Toen zei bijna 23 procent van de ongemotiveerde wo-eerstejaars bij aanvang een verkeerd beeld van de opleiding te hebben gehad. Onder hbo’ers was dat 18 procent.
Comments are closed.