Campus

Southern comfort

Als TU-student ben je voorbestemd om de wijde wereld in te trekken. Dan is het van groot belang om te weten wat er te eten is aan de verscheidene kanten van de wereld. De komende nummers gaan daarom over de wereldkeuken.


Deze keer gaan we naar the deep south van de Verenigde Staten. Daar staat alles bekend als gefrituurd, gebarbecued en bedekt met kaas. Maar, weet ik uit persoonlijke ervaring, het frituren is daar verheven tot een nobele kunst. Het hoeft niet vet te zijn. De juiste temperatuur en goed uitlekken zijn de sleutel tot (gefrituurd) succes. Zorg dat je schoon vet hebt en doe niks in de frituur als hij nog niet op temperatuur is.


Homemade fried chicken

Nodig: Frituur, mengbakjes 3x, oven, ovenschaal , kippenkluifjes, ei, bloem, pankokruim, anders paneermeel, simpele cornflakes , paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper


Warm de oven voor op honderd graden en doe de kip twee uur in de oven. Hierdoor wordt de kip gaar en mals. Laat de kip vervolgens afkoelen. Doe ei in een mengschaal en klop los met een snufje zout. Doe in een andere bak de bloem en in een derde bak pankokruim of paneermeel, paprikapoeder, cayennepeper, gecrunchte cornflakes en zout en peper naar smaak. Panko is een Japans broodkruim en is te krijgen bij de toko. Niet Virgiel dus.


Verwarm de frituur tot 180 graden. Haal de kip eerst door de bloem, doop vervolgens in het ei en daarna door de panko. Frituur de kip tot deze goudbruin is en laat uitlekken. Heerlijk met een snelle yoghurtdip (yoghurt met zout, peper, olijfolie en fijngesneden bieslook) en met wat sweet-and-sour chilisaus.


Volgende week staat Italië op het menu.


Met geslepen messen,

Job Hogewoning

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.