Campus

Plank

Elk jaar weer indrukwekkend: de hypnoseshow bij de DSB. Na ze citroenen als sinaasappelen te laten eten, selecteerde hypnotiseur Jos Claus uit zo’n dertig studenten er zeven die in het meest geschikte stadium waren.

Als Griekse standbeelden stonden zij fier en trots overeind, lachten zij mentorgroepsgenoten uit als die beweerden dat ze Eva in plaats van Venus of Joost in plaats van Amor heetten, reden zij een formule 1 circuit in een Ferrari en dirigeerden zij de Vijfde van Beethoven. Een echt sterk staaltje was het hypnotiseren van een studente tot stijve plank. Claus, naar eigen zeggen 103 kilo wegende, ging op haar buik staan, terwijl ze alleen met haar schouderbladen en kuiten op twee stoelen steunde. Achteraf voelde ze zich juist heel ontspannen en aan krachtsporten deed ze niet. Een jongen die gedeeltelijk uit hypnose was gehaald, goot uit eigen beweging een kan water over zijn eigen achterste uit, nadat de hypnotiseur hem even op zijn zogenaamd gloeiend hete stoel had laten zitten.

Elk jaar weer indrukwekkend: de hypnoseshow bij de DSB. Na ze citroenen als sinaasappelen te laten eten, selecteerde hypnotiseur Jos Claus uit zo’n dertig studenten er zeven die in het meest geschikte stadium waren. Als Griekse standbeelden stonden zij fier en trots overeind, lachten zij mentorgroepsgenoten uit als die beweerden dat ze Eva in plaats van Venus of Joost in plaats van Amor heetten, reden zij een formule 1 circuit in een Ferrari en dirigeerden zij de Vijfde van Beethoven. Een echt sterk staaltje was het hypnotiseren van een studente tot stijve plank. Claus, naar eigen zeggen 103 kilo wegende, ging op haar buik staan, terwijl ze alleen met haar schouderbladen en kuiten op twee stoelen steunde. Achteraf voelde ze zich juist heel ontspannen en aan krachtsporten deed ze niet. Een jongen die gedeeltelijk uit hypnose was gehaald, goot uit eigen beweging een kan water over zijn eigen achterste uit, nadat de hypnotiseur hem even op zijn zogenaamd gloeiend hete stoel had laten zitten.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.