Onderwijsdag over aansluiting vwo-TUD

Op vrijdag 24 september 1999 organiseert het netwerk vwo-TUD een onderwijsdag waarop het thema aansluiting vwo-TUD centraal staat.

Vanaf 2001 zullen studenten met hun studie aan de TU Delft beginnen die de examenprogramma’s van de vernieuwde tweede fase van het vwo hebben gevolgd. De nieuwe studenten met de profielen natuur & techniek (n&t) of natuur & gezondheid (n&g) hebben andere kennis en vaardigheden dan de studenten van nu. Dit heeft consequenties voor de aard en de inhoud van het onderwijs aan de TU Delft. Op deze onderwijsdag kunt u kennis nemen van de veranderingen in het vwo en ideeën opdoen over hoe het onderwijs aan de TU Delft kan worden aangepast.

Centraal staat een lezing met de recente onderzoeksresultaten over de invoering van het studiehuis op de voorhoedescholen.

In workshops wordt nader ingegaan op verschillende thema’s, zoals: nieuwe toetsvormen en nieuwe examenonderdelen op het vwo; hoe sluit het Delftse onderwijs aan bij het eindexamen natuurkunde 1 (n&g) en bij eindexamen natuurkunde 1,2 (n&t)?; het nieuwe verplichte vwo-vak algemene natuurwetenschappen en doceervaardigheden en werkvormen.

De bijeenkomst is bedoeld voor opleidingsdirecteuren, (propedeuse-)docenten, leden van de onderwijscommissies, beleidsmedewerkers onderwijs, studieadviseurs, studievoorlichters en commissarissen onderwijs van de studieverenigingen.

Tijd: 9.00 ‘ 13.30 uur

Plaats: Aula Congrescentrum van de TU Delft

Inlichtingen: mw.ir. M.K. Vrijman-van Putten, coördinator netwerk vwo’TUD, telefoon: 015 278 3768, e-mail: vrijman@wtm.tudelft.nl

Folder met inschrijfkaart aanvragen bij:

Aula Congrescentrum/Congresbureau .

telefoon: 015 278 8022; e-mail: congressoffice@fd.tudelft.nl

Tijd: 9.00 ‘ 13.30 uur

Plaats: Aula Congrescentrum van de TU Delft

Folder met inschrijfkaart aanvragen bij:

Aula Congrescentrum/Congresbureau .

telefoon: 015 278 8022; e-mail: congressoffice@fd.tudelft.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.