MSc-studenten op verkeerde been gezet door Sars-bericht

Een bericht over Sars-maatregelen dat MSc-studenten onlangs ontvingen van het International Relations Office blijkt op een aantal punten niet te stroken met het officiële Sars-beleid van de TU Delft.

/strong>

Navraag bij de werkgroep voor het officiële Sars-beleid van de TU Delft leert dat er geen verbod geldt voor studenten uit China, Hongkong, Taiwan en Singapore om in vakanties naar hun thuisland af te reizen, zoals in de brief stond. En een verzoek aan hun familieleden om tijdens de afstudeerplechtigheden in augustus niet naar Nederland te komen (‘Het is het beste om elk contact met mogelijke dragers van de ziekte te vermijden’), had de studenten ook nooit moeten bereiken.

Wat niet wil zeggen dat de TU Delft geen Sars-beleid heeft: binnenkort wordt in de groepsraad een concept over het onderwerp besproken. Dienstopdrachten en stages naar Sars-gebieden worden verboden. Studenten en medewerkers die uit de Sars-gebieden komen, worden 24 uur na aankomst bij de Studentengezondheidszorg medisch onderzocht. Als de uitslag negatief is, krijgt de medewerker of student een thermometer en moet hij tien dagen lang de temperatuur opnemen. Bij koorts (38 graden of hoger) en andere klachten moet de medewerker meteen contact opnemen met Arbo-dienst en huisarts en mag hij zijn woning niet verlaten. (JP)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.