Moederdag

Moederdag. Afgelopen zondag was het weer zover. Commercieel spektakel van banketbakkers, bloemisten, de Hema en RTL 4, of oprechte aandacht voor misschien wel de belangrijkste persoon in je leven? En hoe zit dat met de Delftse student? Delta schoot wat studenten aan en peilde hun enthousiasme.

/strong>

Bewuste vermijding

,,Wij doen niet aan moederdag, nepgedoe, flauwekul.”

,,Ik verzin altijd een smoes om niet te hoeven gaan. Mijn moeder staat altijd om zeven uur op, ook op zondag, dus ook op moederdag en is dan licht aangebrand dat we (mijn broer en ik) haar geen ontbijt op bed hebben gebracht.”

,,Ga je iets over moederdag schrijven in ‘Delta’? Suf hoor, dat ga ik echt niet lezen.”

,,Mijn moeder koopt altijd een huishoudelijk apparaat voor zichzelf en mijn vader mag het dan geven. Daar hoef ik niet meer bij te zijn.”

Onverschilligheid.

,,Ik bel wel.”

,,Ik ga ieder weekend naar huis, dus dit weekend ook. Ik werk in de plaatselijke supermarkt en… Moederdag? Goed dat je het zegt, eh… dan koop ik een bosje bloemen op het station.”

,,Sorry, I don’t speak Dutch.”

,,Eh, moederdag, deze zondag? Nee, dan ben ik nog niet terug van het gala in Praag… misschien dat ik vanaf daar een kaartje stuur.”

,,Nee, geen tijd.”

,,Ik geef ieder jaar de bonbons, mijn zus de bloemen en mijn vader het geurtje, het ontbijt is bij ons een brunch.”

Enthousiasme

,,Ja, gezellig. Wij doen al dat soort dingen met zijn allen: Moederdag, Vaderdag, Dierendag, Sinterklaas, Pasen, Kerstmis, noem maar op.”

,,Mijn zus heeft sinds september een zoon, Gavin, dus die heeft dit jaar haar eerste Moederdag.”

,,Ik vind dat dat gewoon hoort, dat je dan naar huis gaat. Wat is nou één zondag op een héél jaar? Mijn moeder gaat in de watten.”

,,Eerst ’s ochtends thuis, mooi gedekte tafel, en dan met de hele familie naar oma. Die heeft tenslotte ook Moederdag.”

Echt enthousiasme

,,Wat ik aan moederdag doe? Wil je dat echt weten? Nou, ik begin met een ontbijtje op bed natuurlijk, een gegratineerde sinaasappel met amandelschaafsel en een bagel met zalm en roomkaas en een kopje thee. ’s Middags gaan we een strandwandeling maken en daarna naar de sauna, uit eten bij de Italiaan en ’s avonds gaan we naar het theater.” Ehm… waarom in hemelsnaam? ,,Ik hou gewoon veel van mijn mamma.”

Bewuste vermijding

,,Wij doen niet aan moederdag, nepgedoe, flauwekul.”

Onverschilligheid.

,,Ik bel wel.”

,,Sorry, I don’t speak Dutch.”

,,Nee, geen tijd.”

Enthousiasme

Echt enthousiasme

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.