Onderwijs

Minder fietsdiefstallen

Voor fietsende studenten was 2010 een beter jaar dan 2009. In elk geval als het gaat om het bezit van je rijwiel. Het aantal fietsdiefstallen daalde met zeventien procent.

Twee weken na de officiële ingebruikname heeft de Energy Plant op 1 april voor het eerst water gespoten. De Energy Plant geeft bij voldoende wind zelf water. Het is een dun straaltje, maar als je goed kijkt boven het kortste steeltje zie je een fonteintje dat schuin omhoog spuit. De Energy Plant, een initiatief van de Energy Club, had aanvankelijk een probleem met een V-snaar die te veel wrijving gaf. Dat probleem is nu verholpen. Voor de leden van de Energy Club symboliseert de hydraulische windmolen een nieuw concept van windenergie, waarbij elektriciteit niet in de molen wordt opgewekt maar door een hydraulische turbine die door een aantal windmolens parallel gevoed kan worden.

Dat blijkt uit deze week gepubliceerde jaarcijfers over veiligheid in Delft in 2010. Het aantal fietsdiefstallen in 2010 bedroeg 969, waar in 2009 nog 1168 fietsen werden gestolen.

Auto-inbraken
Er was nog meer goed nieuws. Het aantal auto-inbraken daalde met ruim zestien procent van 920 in 2009 naar 769 in 2010. Daarnaast nam het aantal straatroven af van 70 naar 59, een daling van ruim 15 procent, terwijl het aantal vernielingen bleef steken op 808, waar dat er in 2009 nog 948 waren (min 14,8 procent).

Overvallen
Het aantal woninginbraken steeg met een kwart van 539 naar 676 en het aantal gewapende overvallen verdubbelde bijna van 13 naar 23.

Veiligheidsgevoel
Het gevoel van veiligheid bij de Delftse bevolking is de laatste jaren stabiel gebleven. Van de Delftenaren voelt 84 procent zich veilig in de stad. De wijk Buitenhof steekt daar met 59 procent schril bij af.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.