De Leidse opleiding Duits wil gemotiveerde VWO’ers al tijdens hun middelbare schooltijd colleges geven. Bedoeling is dat zo’n acht leerlingen vanaf de vierde klas tot aan hun eindexamen begeleiding krijgen en leren over de Duitse cultuur.
Naast de kennismaking met Duits theater, dans en muziek worden steden als Berlijn en Münster bezocht. Initiatiefneemster prof.dr. Anathonya Visser vindt het belangrijk dat er mensen bestaan die op conversatiegebied meer kunnen dan een brood bestellen of een kort gesprek voeren. Het motief voor dit project ligt voor de hand: dit jaar telt de opleiding Duits slechts zes eerstejaars. Een andere met uitsterven bedreigde studie, de opleiding Chinees, heeft al interesse getoond in het project.
De Leidse opleiding Duits wil gemotiveerde VWO’ers al tijdens hun middelbare schooltijd colleges geven. Bedoeling is dat zo’n acht leerlingen vanaf de vierde klas tot aan hun eindexamen begeleiding krijgen en leren over de Duitse cultuur. Naast de kennismaking met Duits theater, dans en muziek worden steden als Berlijn en Münster bezocht. Initiatiefneemster prof.dr. Anathonya Visser vindt het belangrijk dat er mensen bestaan die op conversatiegebied meer kunnen dan een brood bestellen of een kort gesprek voeren. Het motief voor dit project ligt voor de hand: dit jaar telt de opleiding Duits slechts zes eerstejaars. Een andere met uitsterven bedreigde studie, de opleiding Chinees, heeft al interesse getoond in het project.
Comments are closed.