Onderwijs

Lian Merkx stapt uit Delftse politiek

De wethouder van studentenpartij Stip, Lian Merkx, stopt als wethouder in Delft. Dat heeft ze donderdag 4 maart bekendgemaakt

Ze keert niet terug als mogelijk nieuwe wethouder in een nieuw te vormen college. Ze zegt het al voor de raadsverkiezingen te hebben besloten.

Merx spreekt van een ‘emotioneel moeilijke keuze’. “Ik ben nu nog jong en heb daarom nog volop kansen om mezelf verder te ontwikkelen. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet. Ik sluit echter niet uit dat ik ooit weer terug zal keren in een bestuur.”

 
Haar partij Stip behaalde woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen drie zetels. Een zetel meer dan bij de vorige verkiezingen.

Lian Merkx was de afgelopen vier jaar wethouder van de portefeuille Stadsmarketing, Cultuur, Binnenstad, Duurzaamheid & Milieu, Personeel & Organisatie en Dierenwelzijn.

Daarnaast was Merkx zowel landelijk als regionaal actief als voorzitter/ bestuurder van diverse externe overleggen op het gebied klimaat en duurzaamheid.

TU Delft has opened a new student medical clinic. The clinic, which is especially intended for use by the university’s international community, is located at Leeghwaterstraat 152. Students can visit the clinic without an appointment every day from 11:00 to 12:00. Tuesdays, between 16:00 to 17:00, are reserved for sexual health matters.  

Merkx keert niet terug als mogelijk nieuwe wethouder in een nieuw te vormen college. Ze zegt dit al voor de raadsverkiezingen te hebben besloten.

Merkx spreekt van een ‘emotioneel moeilijke keuze’. “Ik ben nu nog jong en heb daarom nog volop kansen om mezelf verder te ontwikkelen. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet. Ik sluit echter niet uit dat ik ooit weer terug zal keren in een bestuur.”

Haar partij Stip behaalde woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen drie zetels, een zetel meer dan bij de vorige verkiezingen.

Lian Merkx was de afgelopen vier jaar wethouder van de portefeuilles stadsmarketing, cultuur, binnenstad, duurzaamheid & milieu, personeel & organisatie en dierenwelzijn.

Daarnaast was Merkx zowel landelijk als regionaal actief als voorzitter/ bestuurder van diverse externe overleggen op het gebied van klimaat en duurzaamheid.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.