Design voor Calvin Klein

Oud-IO’er Boris Tellegen (alias ‘Delta’) geeft het luchtje ‘One’ van Calvin Klein een nieuw jasje. Artdirector Fabien Baron van het in de modewereld befaamde New Yorkse reclamebureau Baron and Baron benaderde kunstenaar/ontwerper Delta vorig jaar om het parfum ‘One’ voor Calvin Klein te helpen restylen.

Graffitikunstenaars gebruiken meestal hun alias, een overblijfsel uit de tijd dat de spuiters hun kunsten illegaal op straat vertoonden. ,,Waarom ik Delta heet? Ik was dertien en zat op de middelbare school. Ik zag de Griekse letter D en vond het wel tof om een naam uit het alfabet te nemen”, zegt Tellegen annex Delta.

De ontwerper vindt dat zijn werk verder gaat dan graffitikunst. ,,Wat ik doe komt voort uit de graffiti, maar net zo goed uit mijn opleiding industrieel ontwerpen. Het is veel driedimensionaler dan graffiti.”

Ir. Boris Tellegen (34) studeerde industrieel ontwerpen in Delft van 1988 tot 1994 en begon daarna zijn eigen studio in Amsterdam. Hij maakt onder andere platenhoezen voor obscure labels, covers voor magazines en ontwierp een snowboard. Samen met bouwkundedocent en architect Marc Maurer deed hij in 1998 mee aan de Wilde Wonen-prijsvraag voor een woonwijk in Almere. In het kader van Rotterdam 2001 Culturele hoofdstad van Europa ontwierp Delta samen met Maurer en collega-ontwerper/kunstenaar Zedz het paviljoen P2001.

www.deltainc.nl . .

Artdirector Fabien Baron van het in de modewereld befaamde New Yorkse reclamebureau Baron and Baron benaderde kunstenaar/ontwerper Delta vorig jaar om het parfum ‘One’ voor Calvin Klein te helpen restylen. Twee andere straatkunstenaars (alias ‘Futura’ en ‘Espo’) uit New York werden ook gecharterd voor de klus.

www.deltainc.nl . .

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.