Onderwijs

Debatavond

Zijn studenten van de TU Delft nog wel goed voorbereid op een internationaliserende wereld? Deze en andere vragen komen donderdag 28 mei aan de orde op een debatavond georganiseerd door Oras.

‘De Delftsche ingenieur een fossiel is geworden die nog in de jaren vijftig leeft en alleen geschikt is om naar de koloniën te sturen’, vindt de manager HR van een grote multinational. Aanleiding voor een discussieavond in bibliotheek DOK. Met het oog op de economische crisis en de internationalisering zouden we er juist nu hard aan moeten werken om onze concurrentiepositie te behouden, vindt Oras.
Zijn studenten van de TU Delft nog wel goed voorbereid op een internationaliserende wereld? En aan welke competenties zouden we moeten werken? Een panel van bedrijfsmensen, wetenschappers en college van bestuur wisselen hun ideeën hierover uit.

Donderdag 28 mei, 21.00 uur bibliotheek DOK

TU Delft has 3,260 new students this academic year, which is an 8 percent increase over last year. The growth is primarily among BSc students. Noteworthy is the fact that the hard sciences have increased enrollments. Computer science rose by 43 percent over last year, and civil engineering by 28 percent. The biggest loser however is also in the same area: applied mathematics shrunk by 38 percent.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.