Campus

Dassenstrijd

Het is bekend dat de TU Delft graag bij de wereldtop wil horen. In Nederland is die begeerde toppositie al bereikt. In ieder geval, op stropdassengebied tenminste wel.

Dat blijkt uit een recentelijk onderzoek van Vox, het wekelijkse magazine van de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Het blad onderzoekt op welke gebieden de KUN bij de Nederlandse top vier hoort. En wat stuurde de TU in? Een zijden rood-blauw gestreepte das, met daarop heel klein het TU-logo. Prijs: vijftig gulden. De das valt erg in de smaak bij de Nijmeegse stropdassenexpert Hans Rutten. Een prima das, vindt hij. Het resultaat van het onderzoek laat zich al raden. De Delftse das eindigt glorieus op de eerste plaats en laat daarmee de rest van Nederland achter zich. En de Nijmeegse das? Helaas. Geen plaats in de top vier, maar een matige negende plek.

Het is bekend dat de TU Delft graag bij de wereldtop wil horen. In Nederland is die begeerde toppositie al bereikt. In ieder geval, op stropdassengebied tenminste wel. Dat blijkt uit een recentelijk onderzoek van Vox, het wekelijkse magazine van de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Het blad onderzoekt op welke gebieden de KUN bij de Nederlandse top vier hoort. En wat stuurde de TU in? Een zijden rood-blauw gestreepte das, met daarop heel klein het TU-logo. Prijs: vijftig gulden. De das valt erg in de smaak bij de Nijmeegse stropdassenexpert Hans Rutten. Een prima das, vindt hij. Het resultaat van het onderzoek laat zich al raden. De Delftse das eindigt glorieus op de eerste plaats en laat daarmee de rest van Nederland achter zich. En de Nijmeegse das? Helaas. Geen plaats in de top vier, maar een matige negende plek.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.