Gestolen punten

Sterke start van gedrilde rugbyers, de Jack van Gelders van DSHC en het moeizame debuut van Taurus in de derde klasse.

Vorig seizoen deed DSR-C een verwoede poging om terug te keren op het allerhoogste nationale rugbyniveau, de ereklasse. Het vijftiental sneuvelde echter in de play-offs tegen RC The Hookers. Na een goede en lange voorbereiding, zo staat op Facebook, werd de nieuwe jaargang op iets lager niveau ingezet met twee thuiszeges op URC (31-14) en 't Gooi (49-8). Hoogtepunt in die voorbereiding was ongetwijfeld het zogenaamde Julius-weekend, onder leiding van voormalig DSR-C-coach en oud-commando Julius Breinburg. In een soort militair tenue werden de spelers het bos ingestuurd om daar een weekend lang in commandostijl te overleven. Met 'beperkt rantsoen' en zonder tenten. Ondanks de zware weersomstandigheden, ook dat nog, schijnen de heren toch lekker geslapen te hebben. Daar kweek je dus echte rugbyers mee. Na beide vermelde overwinningen was het overigens weer ouderwetsch pilsch drinken op de Zaak. Zo moeilijk hebben die mannen het dus ook weer niet.

De gepromoveerde tegenhangers van Virgiel, spelend onder de naam SVRC, boekten bij hun debuut in de derde klasse vorige week de eerste zege (24-22) tegen de reserves van The Hookers. Overigens ging daar wel een fikse nederlaag (57-7) tegen het Leidse DIOK 3 aan vooraf.

Hetzelfde schema werd gevolgd door de gepromoveerde hockeysters van DSHC die na verlies in het openingsduel met Gouda op eigen TU-terrein hun eerste zege op eersteklasseniveau binnenhaalden tegen Dordrecht (4-0). De heren wonnen even later op hetzelfde veld eveneens met 4-0, van Pijnacker. De thuisblijvers hoefden van dat alles niets te missen, net zomin als de clubleden die een verplicht weekendbezoekje aan hun ouders brachten. Zij konden terecht bij myradiostream.com/dshc, alwaar de dj's Ferry en Jellie vanachter hun draaitafel geanimeerd verslag deden van de ontwikkelingen op het veld. De beste hockeyresultaten werden geboekt door de mannen van Dopie (Virgiel) die de volle buit binnenhaalden uit de eerste twee competitieronden en met zes punten gedeeld bovenaan staan in hun poule.

Het debuut van de voetballers van Taurus in de derde klasse verloopt daarentegen nog niet van een leien dakje. Vorige week werd voor de derde keer op rij verloren, met 4-2 van het Haagse VCS. Maar er is hoop, als we coach Willem Lok mogen geloven. In het lokale dagblad vertelde hij dat VCS de punten had gestolen. Leuk en aardig, maar we horen het Tom Egbers alweer zeggen: daar koop je geen brood voor.

Tips? jimmy.tigges@hetnet.nl