Vastzuigende modder

Een klein dipje, trotse rugbyploeg na verlies en een heroïsch gevecht tegen de elementen.

Het bestuur van hockeyvereniging DSHC had nog maar net een persbericht de deur uitgedaan om ons alvast te attenderen op het komende kampioenschap van het hoogste damesteam, of de soepel lopende ploeg begon, na zes prachtige overwinningen, te haperen. Eerst pikte Dordrecht twee punten af (1-1), een week later versloeg een andere directe concurrent, Etten-Leur, de Delftse corpsploeg met 1-0. DSHC bleef weliswaar lijstaanvoerder, maar de marges met de achtervolgers waren flink geslonken. “We hebben een klein dipje”, verklaarde Evy Otto luchtig het plotselinge puntenverlies. Ze erkende dat haar ploeg de eerste helft tegen Etten-Leur ‘wat slapjes’ speelde, “maar de tweede helft ging het beter”. Volgens de aanvalster had haar team de scheidsrechter niet mee. “We kregen drie gele kaarten en hij keurde een doelpunt van ons ten onrechte af.” Overigens hield zij het volste vertrouwen in de titelkansen. Voor de thuiswedstrijd van gisteren tegen Forescate, een vierde ploeg die op de loer ligt, werd afgelopen week niettemin toch maar een extra training ingelast.

Of de rugbyers van SRC Thor een extra training inlassen is vooralsnog onbekend. De TU-club promoveerde enkele jaren geleden naar de derde klasse zuidwest en begint daarin steeds hogere ogen te gooien. Na acht wedstrijden staan de studenten tweede, op 6 punten achterstand van koploper RC Eemland 2; een puntenverschil dat in rugbyland niet zo heel veel voorstelt. Komende zondag (23/11) kan een slag geslagen worden, als beide teams tegenover elkaar staan.

De ooit zo oppermachtige dames van Thor spelen de laatste jaren een bescheiden rol in de landelijke ereklasse. Na vijf van de zes wedstrijden in de poulefase verkeren de ladies op de voorlaatste plaats die leidt naar een plek in de degradatiepoule. Vorige week zondag werd met 52-8 verloren van The Bassets. ‘Toch mogen we trots zijn op ons spel, dat nog steeds elke wedstrijd enorm groeit!‘ liet de ploeg op Facebook monter weten.

Net als rugbyers wentelen ook veldrijders zich graag in de modder. Die mogelijkheid doet zich voor op zaterdag 13 december, wanneer studentenwielerclub WTOS een cross organiseert in het kader van de Zuid-Hollandse veldritcompetitie. ‘Veldrijden staat synoniem aan het heroïsche gevecht van mens en fiets tegen de elementen’, laat de organisatie weten. Men belooft: ‘vastzuigende modder, steile hellingen, los zand, bomen die niet meegeven en zelfs sneeuw en ijs. Vanaf 12.00 tot 15.00 uur zullen deze elementen rijkelijk aanwezig zijn in het bos achter Ikea Delft’ (wtos.nl/regiocross).

Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl


17 november 2014 00.11

In the sportlight: Lieuwe Thys Meekma

In the sportlight: Lieuwe Thys Meekma Specs: Lengte: 1.98 meter Gewicht: 85 kilo Geboortejaar: 1990 Studie: bouwkunde, master bouwtechnologie Sport: korfbal (bij Paal Centraal) Andere sporten: vroeger gevoetbald Waarom korfbal? “Het is een teamsport en een balsport, ...
03 november 2014 00.19

De kokende kolk

Spectaculaire zeilraces, kramp in Assen en hockeyers houden moed.

03 november 2014 00.09

In the sportlight: Nicky Law

In the sportlight: Nicky Law Specs: Lengte: 1.78 meter Gewicht: 67 kilo Geboortejaar: 1991 Studie: eerst TN bachelor, nu management of technology, master. Sport: badminton (bij USSR) Andere sporten: vroeger aikido Waarom badminton? “Ik deed het vroeger al. Op de ...
13 oktober 2014 00.47

De kunst van het fietsen

NSK-brons voor fietsende loper, voetballers nog weinig op dreef, imponerende competitiestart van Virgiliaanse rugbyers, workshop en clinic voor waaghalzen.

13 oktober 2014 00.40

In the sportlight: Noel Weber

In the sportlight: Noel Weber Specs: Lengte: 1.87 meter Gewicht: 82 kilo Geboortejaar: 1992 Studie: luchtvaart- en ruimtevaarttechniek Sport: schermen, sabel (bij DFC) Andere sporten: kickboksen, voetbal, mountainbike Waarom schermen? “Ik heb altijd van ...
29 september 2014 00.45

‘Superwaardeloos’

Dubbel gevoel voor zeilsters, corporale slaag voor virgilaanse hockeydames en vliegende start van zijdeurpromovendus.

  Meer