Opinion please

03 februari 2017 14.58

Desgevraagd: Hussein Farahani over inreisverbod

Desgevraagd: Hussein Farahani over inreisverbod Het inreisverbod naar de Verenigde Staten voor mensen met een paspoort uit Iran, Syrië, Yemen, Irak, Libië, Sudan of Somalië treft ook Delftse onderzoekers.
05 december 2016 11.31

Hoe realistisch is serie 'Als de dijken breken'?

Hoe realistisch is serie 'Als de dijken breken'? Tienduizenden mensen verdrinken en de Randstad stroomt vol als een badkuip. In de tv-serie ‘Als de dijken breken’ richt een storm een ravage aan als de wering bij Katwijk het begeeft. Hoe realistisch is de serie?

07 november 2016 00.17

Desgevraagd

Desgevraagd Nederland heeft er een Nobelprijswinnaar bij. De chemicus Ben Feringa (1951) ontving vorige maand de hoogste wetenschappelijke onderscheiding voor zijn werk aan moleculaire machines. Hij deelt de prijs met Jean-Pierre Sauvage en Sir J. ...
03 oktober 2016

Desgevraagd: schaadt bijstook de armen en de natuur?

Desgevraagd: schaadt bijstook de armen en de natuur? Bijna twee derde van de Europese groene energie komt uit biomassa. Vooral bijstook van hout in kolencentrales is erg populair. Volgens New Scientist levert dat geen klimaatvoordeel op, integendeel, en schaadt bijstook de armen en de ...

05 september 2016 00.27

Desgevraagd

Desgevraagd Astronomen zijn door het dolle heen: buitenaards leven bevindt zich misschien op slechts 4,2 lichtjaar afstand, schreef het wetenschappelijk tijdschrift Nature op 24 augustus.​
27 juni 2016 00.56

Desgevraagd

Desgevraagd Met gebruikt toiletpapier kun je nog best wat leuks doen. Dat bewijst een waterschap in Noord-Holland. Het wint toiletpapier uit rioolwater en maakt er bioplastics van, aldus Technisch Weekblad.

13 juni 2016 00.02

Desgevraagd

Desgevraagd Het Zwitserse bedrijf Climeworks wil een fabriek bouwen die koolstofdioxide uit de lucht haalt en in plantenkassen pompt, schrijft New Scientist.
30 mei 2016 00.27

Desgevraagd: Bergen bouwen voor meer regen?

Desgevraagd: Bergen bouwen voor meer regen? Op hoop van regen, zo zou je het plan van de Verenigde Arabische Emiraten kunnen noemen: bergen bouwen om het meer te laten regenen.

  Meer