Nieuws 20 november 2014 15.34

​Akkoord met uitgever Springer over open access

Wetenschappers van Nederlandse universiteiten kunnen voortaan open access publiceren in tijdschriften van uitgeverij Springer. De VSNU verwacht dat er meer uitgeverijen volgen.
Nieuws 20 november 2014 12.36

​Londens studentenprotest eindigt in rellen

De Londense politie heeft gisteren elf mensen gearresteerd tijdens het studentenprotest tegen hoge collegegelden. De verder rustig verlopen demonstratie eindigde in rellen op Parliament Square.

Nieuws 20 november 2014 10.33

​Geen wetenschappelijk adviseur voor Europese Commissie

De nieuwe Europese Commissie kan geen beroep meer doen op de adviezen van een wetenschappelijk adviseur. De functie werd in 2012 in het leven geroepen, maar is door commissievoorzitter Jean-Claude Juncker opgeheven.
Nieuws 20 november 2014 10.31

​Schoten op universiteitscampus Florida

Op de campus van Florida State University zijn in ieder geval twee mensen neergeschoten. Het is niet duidelijk hoe zij er aan toe zijn.

Nieuws 19 november 2014 16.27

Startups YesDelft trekken multinationals

Incubator YesDelft gaat nauw samenwerken met zes grote multinationals. Contact met startups moet de innovatieve kracht van deze bedrijven vergroten. En de startups krijgen gemakkelijker toegang tot kapitaalkrachtige partners.
Nieuws 19 november 2014 16.19

​Particulier hoger onderwijs legt wensen op tafel

De verschillen tussen bekostigd en niet-bekostigd hoger onderwijs zijn niet meer van deze tijd. Het moet helemaal anders, vertellen particuliere opleiders onderwijsminister Bussemaker vandaag.

Nieuws 19 november 2014 16.17

​Amsterdam pakt kamertekort aan

De gemeente Amsterdam bouwt de komende vier jaar achtduizend extra woningen voor studenten en nog eens 2.500 voor jongeren. Dat heeft het college van B&W dinsdag besloten.
Nieuws 19 november 2014 14.38

​Studentprotesten in Londen

Vandaag gaan studenten in Londen demonstreren tegen de hoge collegegelden en andere bezuinigingen. Maar de studenten liggen met elkaar overhoop: de National Union of Students heeft zijn steun ingetrokken.