Nieuws 22 januari 2015 16.09

​Vlaanderen bang voor toestroom studenten zonder basisbeurs

De Vlaamse minister van Onderwijs maakt zich zorgen over afschaffing van de basisbeurs in Nederland. Ze wil met minister Bussemaker overleggen over mogelijke gevolgen voor het Vlaamse hoger onderwijs.
Nieuws 21 januari 2015 18.07

​Tweede Kamer: maak van ‘leven lang leren’ niet ‘leven lang lullen’

Als het aan een meerderheid van de Tweede Kamer ligt, gaan de experimenten met tegoedbonnen in het deeltijdonderwijs snel van start. Minister Bussemaker van Onderwijs wil wel, maar er moet nog veel gebeuren.

Nieuws 21 januari 2015 11.26

‘Transatlantische samenwerking erg succesvol’

‘Transatlantische samenwerking erg succesvol’ Richard Anderson, CEO van Delta Air Lines, gaf 15 januari een drukbezochte besloten lezing over ‘Consolidation in the aviation industry’ in het Science Centre in Delft.
Nieuws 21 januari 2015 11.05

​Wat gaat er veranderen voor studenten?

Het is zover, de Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met het wetsvoorstel Studievoorschot. Voor het hoger onderwijs is dit de grootste wetswijziging van de afgelopen dertig jaar. Wat gaan studenten ervan merken?

Nieuws 21 januari 2015 10.28

​De studenten die de strijd verloren

Aan het begin van de dag geloofden ze nog op een klein wonder, maar rond middernacht is het dan echt gedaan: een meerderheid van de Eerste Kamer stemt in met afschaffing van de basisbeurs. Scholieren- en studentenorganisaties hebben het ...
Nieuws 21 januari 2015 07.36

​Eerste Kamer akkoord met studievoorschot

De Eerste Kamer heeft vannacht ingestemd met het wetsvoorstel Studievoorschot. Vanaf september krijgen nieuwe bachelor- en masterstudenten geen basisbeurs meer.

Nieuws 21 januari 2015 07.26

​Obama wil studeren gratis maken

President Obama van de Verenigde Staten wil Amerikanen gratis hoger onderwijs bieden. Twee jaar doorstuderen moet even vanzelfsprekend worden als het volgen van voortgezet onderwijs, zei hij in zijn State of the Union.
Nieuws 20 januari 2015 16.08

​Training voor examencommissies: hoe bewaak je je onafhankelijkheid?

Als je een tentamen van je collega afkeurt, kun je dan de volgende dag weer samen lunchen? En hoe spreek je je manager tegen als dat nodig is? De Vereniging Hogescholen traint leden van examencommissies, die tegen zulke kwesties aanlopen.