Nieuws 17 december 2014 16.22

KIVI doopt ingenieursprijs om

KIVI doopt ingenieursprijs om De naam van wijlen prins Friso wordt verbonden aan de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar. De eerste Prins Friso Ingenieursprijs zal op 18 maart 2015 worden uitgereikt.
Nieuws 17 december 2014 16.07

'Verplicht buitenlandse student tot taalcursus'

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg wil dat buitenlandse studenten allemaal een cursus Nederlands volgen. Minister Bussemaker van Onderwijs twijfelt.

Nieuws 17 december 2014 14.40

TU stelt nieuw vrouwelijk talent aan

Negen vrouwelijke onderzoekers gaan bij de TU aan de slag binnen het Delft Technology Fellowship. Deze tweede lichting talenten moet het aantal vrouwen aan de universiteit een stukje verder vergroten.
Nieuws 17 december 2014 14.03

Honderden beurzen voor studie in buitenland

Het ministerie van Onderwijs stelt samen met hogescholen en universiteiten 768 beurzen beschikbaar voor Nederlandse studenten die naar het buitenland willen. Onder buitenlanders die hier willen studeren zijn net zo veel beurzen te ...

Nieuws 17 december 2014 13.24

Contract met Elsevier op valreep verlengd

De wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier blijven volgend jaar toch toegankelijk voor onderzoekers. Het huidige contract is met een jaar verlengd, bevestigt een woordvoerder van universiteitenvereniging VSNU.
Nieuws 17 december 2014 12.00

Rebellen van wetenschap niet bang voor burger

Onderzoekers zouden minder huiverig moeten zijn om met maatschappelijke belangengroeperingen over de taak van de wetenschap te praten, vindt de actiegroep Science in Transition.

Nieuws 17 december 2014 10.05

Ook universiteiten bezorgd om NWO

De Nederlandse universiteiten delen de zorgen van vooraanstaande wetenschappers over de ingrijpende reorganisatie van wetenschapsfinancier NWO. Ze verwijten het ministerie gebrek aan regie.
Nieuws 17 december 2014 10.00

Redden opstandige PvdA-senatoren basisbeurs?

De tegenstanders van het ‘studievoorschot’ vatten moed nu de Eerste Kamer een gevoelige wet heeft verworpen die de vrije artsenkeuze zou inperken. De senatoren van de PvdA vormen blijkbaar geen gesloten front.