Nieuws 31 augustus 2015 17.15

Delta wants you… to tell us what you think

Delta wants you… to tell us what you think ​You may have noticed on our Facebook page, or hidden in the folds of our summer special edition, a Delta survey. It's a short and important quiz that that will help us optimise how we get news and content to our diverse readership.
Nieuws 31 augustus 2015 16.34

​Opening academisch jaar: universiteiten willen meer vertrouwen

Iets meer vertrouwen, graag. Dat vragen bestuurders en wetenschappers aan de politiek bij de opening van het academische jaar. "Hou de universiteiten geen nieuwe hoepels voor om door te springen."

Nieuws 31 augustus 2015 11.30

​UvA botst met studenten over opening academisch jaar

Leden van de centrale studentenraad van de Universiteit van Amsterdam mogen niet spreken bij de opening van het academisch jaar vanmiddag. De bijdrage zou volgens de universiteit te grof en niet passend zijn.
Nieuws 31 augustus 2015 10.10

'Denk na over numerus fixus werktuigbouw'

De studentenraad wil dat de TU nadenkt over een herinvoering van een numerus fixus voor werktuigbouwkunde, als studenten daar blijven klagen over te volle collegezalen, gebrek aan studieplekken en te weinig aandacht van docenten.

Nieuws 31 augustus 2015 00.38

Rol van secretaresses verandert

Zijn TU-medewerkers goed voorbereid op de toekomst? Dat onderzoekt de universiteit samen met haar medewerkers. De secretaresses waren het eerst aan de beurt.
Nieuws 30 augustus 2015 14.34

Verzekering betaalt schade Maagdenhuis

De verkering heeft alle schade vergoed die ontstond tijdens de bezettingen van de Universiteit van Amsterdam. Dat laat minister Bussemaker van Onderwijs weten aan de Tweede Kamer.

Nieuws 30 augustus 2015 14.31

Keurmeester kapittelt Onderwijsraad

Onderwijskeurmeester NVAO reageert koeltjes op het nieuwe pleidooi van de Onderwijsraad. Waarom zouden bestuurders zich niet met onderwijskwaliteit bemoeien?
Nieuws 30 augustus 2015 14.26

Beurs voor lerarenopleiding op masterniveau

Wie leraar in een vak als Duits, Latijn of natuurkunde wil worden, kan voor de universitaire masteropleiding een beurs van drie- tot vijfduizend euro krijgen. Hetzelfde geldt voor enkele educatieve masteropleidingen in het hbo.