Nieuws 23 mei 2015 19.22

Lastig, zo’n ranglijstje maken

Duizenden studenten geven hun mening in de Nationale Studenten Enquête, en hun oordelen zijn gisteren gepubliceerd. Maar je kunt daar niet zomaar een ranglijst van beste onderwijsinstellingen uit destilleren.
Nieuws 23 mei 2015 19.20

Bestuur gaat te ver, vinden Leidse studenten

De Universiteit Leiden moet geen tweedejaars wegsturen, vinden de studenten van de universiteitsraad. En dat is nog maar het begin: de medezeggenschap keert zich tegen meer maatregelen.

Nieuws 22 mei 2015 20.04

TU treft schikking met softwarebedrijf VORtech

De TU en het Delftse softwarebedrijf VORtech zijn tot een schikking gekomen. De van softwarepiraterij beschuldigde TU heeft een licentie van VORtech gekocht voor een programma om aan treinwielen en rails te rekenen.
Nieuws 22 mei 2015 12.02

Nederlandse wetenschappers nog vaker geciteerd

Nederlandse wetenschappers nog vaker geciteerd Terwijl Nederlandse wetenschappers zich steeds feller verzetten tegen de hoge publicatiedruk, blijken hun artikelen steeds beter. Ze worden vaker geciteerd door vakgenoten, blijkt uit de nieuwe Leiden Ranking.

Nieuws 22 mei 2015 12.01

Partijen op ramkoers in Maagdenhuisdebat

Regeringspartij VVD houdt vol dat de schade van de Maagdenhuisbezetting op de actievoerders moet worden verhaald. De minister moet zich daarvoor inspannen, stelt de partij met steun van de CDA, PVV en SGP.
Nieuws 21 mei 2015 17.55

'Opleidingscommissie moet meer tanden krijgen'

Vanavond debatteert de Tweede Kamer over de medezeggenschap in het hoger onderwijs. Een radicale democratisering van het bestuur zit er voorlopig niet in. Want van eensgezindheid onder de partijen is nauwelijks sprake.

Nieuws 21 mei 2015 14.33

Rathenau confereert over wetenschapsagenda

Rathenau confereert over wetenschapsagenda Het Rathenau Instituut houdt op donderdag 18 juni de Conferentie Wetenschap & Maatschappij op verzoek van de Nationale Wetenschapsagenda.
Nieuws 21 mei 2015 14.29

Saoedi's niet langer welkom in Maastricht

Saoedi's niet langer welkom in Maastricht De Universiteit Maastricht stopt met het opleiden van Saoedi-Arabische geneeskundestudenten. De faculteit is niet te spreken over hun houding en is bovendien helemaal klaar met de eisen van de Saoedische regering.