Nieuws 27 augustus 2015 15.32

Campussen zoeken geld voor vastgoedprojecten

Campussen in Nederland, onder meer het Delftse Technopolis, willen gezamenlijk investeerders verleiden om geld te steken in congrescentra, kantines of kantoren. D66 maakt zich zorgen en kondigt Kamervragen aan.
Nieuws 27 augustus 2015 13.12

​Desgevraagd

​Desgevraagd Op Sail, het grootste publieksevenement van Nederland, kwamen dit jaar 2,3 miljoen mensen af. Voor het eerst werd realtime in kaart gebracht waar al deze bezoekers rondliepen.

Nieuws 26 augustus 2015 12.04

'Plagiaat in redes alleen achteraf vast te stellen'

'Plagiaat in redes alleen achteraf vast te stellen' Een TU-hoogleraar die plagieert in zijn afscheidsrede. Aan welke regels zijn dat soort redes onderhevig? Conrector Peter Wieringa legt het uit.
Nieuws 26 augustus 2015 11.03

Plagiaat in afscheidsrede TU-hoogleraar

Plagiaat in afscheidsrede TU-hoogleraar Een TU-deeltijdhoogleraar heeft in zijn afscheidsrede twintig keer plagiaat gepleegd. Dat oordeelt de commissie wetenschappelijke integriteit van de TU.

Nieuws 26 augustus 2015 10.22

Inspectie vlooit declaraties onderwijsbestuurders uit

Op verzoek van minister Bussemaker buigt de Onderwijsinspectie zich over het declaratiegedrag van bestuurders in het hoger onderwijs. Dat antwoordt ze op vragen van de Tweede Kamer.
Nieuws 25 augustus 2015 10.46

TU hosts turbulence conference

TU hosts turbulence conference Over 400 experts visit TU Delft for the 15th European Turbulence Conference this week (August 25-28, 2015). Invited speakers come from Italy, Sweden, the US and Russia.

Nieuws 25 augustus 2015 09.49

Deurwaarder bij duizenden oud-studenten

Deurwaarder bij duizenden oud-studenten Duizenden mensen komen in aanraking met een deurwaarder omdat ze hun studieschuld niet op tijd afbetalen. De informatievoorziening moet beter, vindt het Interstedelijk Studenten Overleg.
Nieuws 24 augustus 2015 11.00

Bijspringen voor de studie? Ouders twijfelen nog

Nu de eerste studenten zonder basisbeurs aan hun opleiding beginnen, slaat de twijfel bij ouders toe. Want wat is wijsheid? Zelf bijspringen of je kind met een flinke studieschuld laten afstuderen?