Nieuws 23 september 2014 10.14

Verbazing over studentenstop techniekopleidingen

Vijf hogescholen gaan de instroom beperken van de opleidingen chemie en biologie & medisch laboratoriumonderzoek. Maar de Vereniging Hogescholen verzekert dat er nog steeds een grote behoefte is aan nieuwe techniekstudenten.
Nieuws 22 september 2014 16.13

Raad van State: masters mochten op basisbeurs rekenen

Het is niet eerlijk dat nieuwe wo-masterstudenten volgend jaar al geen basisbeurs meer krijgen, vindt de Raad van State. Maar minister Bussemaker verwerpt de kritiek.

Nieuws 22 september 2014 15.17

​VSSD: wetsvoorstel leenstelsel benadeelt bèta’s

De Delftse studentenvakbond VSSD vindt dat het wetsvoorstel voor het leenstelsel bètastudenten extra hard raakt, omdat hun studies gemiddeld een jaar langer duren en er geen compensatie is.
Nieuws 22 september 2014 14.16

Wet ‘studievoorschot’ naar Tweede Kamer

Het wetsvoorstel dat de basisbeurs afschaft is zojuist naar de Tweede Kamer gestuurd. Tegenstanders kondigen meteen een landelijke demonstratie aan.

Nieuws 22 september 2014 10.40

Haagse student overlijdt tijdens introweekend

Een 24-jarige student van de Hotelschool Den Haag is zaterdag overleden tijdens een introductieweekend in een kampeerboerderij. Een 20-jarige medestudent is door de politie aangehouden.
Nieuws 21 september 2014 16.33

​Foutje met ‘feuten’

Studentenverenigingen groeien wel, maar niet zo spectaculair als gedacht. Het aantal nieuwe aanmeldingen nam niet met twaalf procent toe, maar slechts met twee procent.

Nieuws 21 september 2014 16.29

​Eindwerkstuk niet langer heilig

Een goede scriptie maakt nog geen goede verpleegkundige. Opleidingen mogen straks zelf bepalen hoe ze het eindniveau van hun studenten aantonen, zegt opperkeurmeester Anne Flierman.
Nieuws 21 september 2014 16.27

​Ig Nobel Prijs: honden plassen met neus naar het noorden

Als honden plassen, plaatsen ze hun lichaam het liefst langs de lijn van het aardmagnetisch veld. Voor die ontdekking krijgt een team van wetenschappers de Ig Nobel Prijs voor de biologie.