Nieuws

Nieuws 17 april 2015 17.54

Medezeggenschap: UvA-bestuur functioneert nu niet

De medezeggenschapsraden van de Universiteit van Amsterdam zeggen hun vertrouwen in het college van bestuur nog niet op. Wel willen ze met de raad van toezicht overleggen over de “huidige samenstelling” van het college.
Nieuws 17 april 2015 16.22

Waar zijn ze slimmer dan wij?

Waar zijn ze slimmer dan wij? In elf Europese landen zijn jonge dertigers hoger opgeleid dan in Nederland. In Scandinavië en Groot-Brittannië bijvoorbeeld, maar ook in Ierland en Cyprus.

Nieuws 16 april 2015 14.49

Vernieuwde vraagbaak voor studenten

De Landelijke Studentenvakbond start een website waar studenten terecht kunnen met al hun vragen over studiefinanciering, huisvesting of medezeggenschap. “De informatie van het ministerie is vaak incompleet.”
Nieuws 16 april 2015 12.07

​‘Er kómt een druppel die de emmer doet overlopen’

​‘Er kómt een druppel die de emmer doet overlopen’ Rector Karel Luyben gaat in mei met hoofd Studium Generale Coen Vermeeren in gesprek over de programmering van zijn bureau. Aanleiding is een controversiële lezing vanavond over de aanslagen van 11 september in New York.

Nieuws 15 april 2015 22.00

Rijdende hulp bij invullen IKA

Rijdende hulp bij invullen IKA Wie moeite heeft met het invullen van het ‘individueel keuzemodel arbeidsvoorwaarden’, beter bekend als IKA, kan op 21 en 23 april persoonlijke hulp krijgen. Die dagen rijden er tuk tuks over de campus om medewerkers met vragen naar de ...
Nieuws 15 april 2015 16.01

​Tips en vooral vermaak op ZieSO-dag

Het komt niet zo vaak voor: zo’n 130 secretaresses die in het auditorium de lengte van hun ringvinger checken. Toch gebeurde het dinsdag 14 april tijdens een optreden van filosoof en cabaretier Paul Smit op hun jaarlijkse bijeenkomst van ...

Nieuws 15 april 2015 14.06

Inspectie krijgt minder klachten uit hoger onderwijs

Nadat het aantal klachten de afgelopen vier jaar steeg, kreeg de onderwijsinspectie in 2014 weer minder klachten uit het hoger onderwijs. Dat komt vooral doordat de klachtenprocedures van instellingen zijn verbeterd, denkt de inspectie.
Nieuws 15 april 2015 14.05

Ook steun voor bestuur UvA

Negen hoogleraren van de Universiteit van Amsterdam hebben een steunbetuiging voor het bekritiseerde college van bestuur online gezet. Het bestuur moet op zijn post blijven en doorgaan op de ingeslagen weg.

  Meer