Nieuws

Nieuws 10 oktober 2015 10.00

Verdachte bekent bedreiging universiteit

De 21-jarige student die is opgepakt omdat hij dreigde met een schietpartij op de Universiteit Leiden heeft bekend. Waarom hij zijn dreigementen uitte is nog niet duidelijk.
Nieuws 09 oktober 2015 16.45

​TU-studenten willen vluchtelingen helpen

De vluchtelingenstroom laat ook TU-studenten niet onberoerd. Oud-studentenraadslid Anna van der Togt komt met plannen om vluchtelingen met behulp van de TU Nederlands te laten leren.

Nieuws 08 oktober 2015 15.28

‘Laat ouders helpen bij aflossen studieschuld’

Rijke ouders mogen hun kinderen helpen bij het kopen van een huis. Waarom mogen ze dan niet net zo ruimhartig helpen bij het aflossen van een studieschuld, willen oppositiepartijen CDA en D66 weten.
Nieuws 08 oktober 2015 10.31

Minder hbo’ers door leenstelsel of arbeidsmarkt?

Er zijn duizenden minder eerstejaars in het hbo dan vorig jaar, bevestigen de nieuwste cijfers van de Vereniging Hogescholen. Studenten wijten dat aan het verdwijnen van de basisbeurs, maar hogescholen zien ook andere redenen voor de ...

Nieuws 08 oktober 2015 10.06

Universiteitsblad maakt special voor vluchtelingen

Universiteitsblad maakt special voor vluchtelingen Het Nijmeegse universiteitsblad VOX verschijnt deze week in een Engelstalige editie voor en over de asielzoekers in opvanglocatie Heumensoord. Er staan interviews in met vluchtelingen, maar ook voor hen bedoelde praktische tips.
Nieuws 08 oktober 2015 09.34

Zonder masterdiploma geen tegoedbon

Studenten die zonder basisbeurs aan hun opleiding beginnen, krijgen een onderwijsvoucher om dat verlies te compenseren. Maar wo-studenten moeten daar niet alleen hun bachelor, maar ook hun master voor afronden.

Nieuws 07 oktober 2015 15.34

‘Oplossing voor Syrië is ver weg’

‘Oplossing voor Syrië is ver weg’ De oorlog in Syrië houdt de wereld bezig en dat was te merken tijdens de lezing ‘Hoezo: Syrië’ van NRC-columnist Carolien Roelants vandaag op de TU. Studium Generale moest uitwijken naar een grotere collegezaal om alle ...
Nieuws 07 oktober 2015 13.57

Nobelprijs voor DNA-onderzoek

De Nobelprijs voor de chemie gaat dit jaar naar drie wetenschappers die hebben onderzocht hoe cellen beschadigd DNA repareren, en wat daarbij fout kan gaan.

  Meer