Nieuws

Nieuws 30 september 2014 14.25

​Minister sust ophef studentenstop techniek

Minister Bussemaker van Onderwijs maakt zich geen zorgen over de studentenstop bij technische opleidingen. Van de wet mag het, en bovendien verwacht ze niet dat veel studenten voor een dichte deur komen te staan.
Nieuws 30 september 2014 14.12

​Pas als een meisje ja zegt, bedoelt ze ja

In de Amerikaanse staat Californië moeten onderwijsinstellingen hun studenten voortaan vertellen dat er wederzijdse goedkeuring nodig is voor seks. En ook dat partners die goedkeuring weer kunnen intrekken.

Nieuws 30 september 2014 12.21

​Studentenhuisvesters: woningnood nog niet verdwenen

De woningnood onder studenten is voorlopig niet voorbij. Zelfs niet als er de komende jaren veel minder studenten een woning zoeken dan studentenhuisvesters verwachten.
Nieuws 29 september 2014 10.22

​Laatste strohalm voor basisbeurs

Nu vier partijen het leenstelsel steunen, kunnen de tegenstanders nog maar één ding doen: hopen dat het kabinet valt, zodat het hele plan niet doorgaat. Het zou beslist niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt.

Wie je moet kennen 29 september 2014 00.40

De week van...

De week van... Rodrigo Valladares Linares (rechts) Rodrigo Valladares Linares (Technische Natuurwetenschappen) verdedigt op 1 oktober zijn proefschrift ‘Hybrid membrane system for desalination and wastewater treatment’. Hij is de eerste ...
Nieuws 29 september 2014 00.02

TU Library biedt Nederlandse literatuur in 35 talen

‘De dochter’ van Jessica Durlacher in het Zweeds of ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch in het Engels. Vanaf 1 oktober zijn 120 vertaalde boeken van Nederlandse schrijvers te lezen in de TU Delft Library.

Nieuws 27 september 2014 12.24

Bussemaker is niet uitgeregeerd

Is het kabinet inderdaad uitgeregeerd, zoals critici zeggen? Minister Bussemaker vindt dat maar een wereldvreemde stelling. Ze heeft nog genoeg te doen, schrijft ze op haar weblog.
Nieuws 27 september 2014 12.23

OCW draait op voor populariteit ‘groen’ onderwijs

Het agrarisch onderwijs krijgt naar alle waarschijnlijkheid vijftien miljoen euro extra. De rest van het hoger onderwijs moet even bijspringen, vindt de Tweede Kamer.

  Meer