Nieuws 02 maart 2015 16.48

Wie maakt er cyberbenen?

Wie maakt er cyberbenen? TU's eerste bionische team is aan het werven voor deelname aan de Cybathlon volgend jaar in Zürich.
Nieuws 02 maart 2015 15.06

​Bussemaker: 'Die rebellen heb ik gekregen'

Minister Bussemaker snapt een deel van de zorgen van de Maagdenhuisbezetters, zei ze zojuist. Ze sprak tijdens de laatste editie van de HO Tour, een serie bijeenkomsten over de toekomst van het hoger onderwijs.

Nieuws 02 maart 2015 11.05

​Maagdenhuisprotest werkt aanstekelijk

Vertegenwoordigers van negen universiteiten en vijf hogescholen gaan deze week actie voeren bij hun instelling. Ook een docentenstaking wordt overwogen.
Nieuws 27 februari 2015 19.57

Vijf vragen aan LSVb-voorzitter Tom Hoven

De bezetting van het Amsterdamse Maagdenhuis kan, in tegenstelling tot die van het Bungehuis, wél op steun rekenen van de Landelijke Studentenvakbond. Voorzitter Tom Hoven: “Er zijn een aantal belangrijke dingen veranderd.”

Nieuws 27 februari 2015 19.56

De Nieuwe Universiteit gaat landelijk

De actievoerders in het Amsterdamse Maagdenhuis organiseren zondag een national assembly voor studenten en docenten van andere universiteiten en hogescholen. Mogelijk volgt woensdag een nationale actiedag.
Nieuws 27 februari 2015 12.29

Bussemaker bemoeit zich niet met bezetting

Minister Bussemaker van Onderwijs houdt zich buiten de onderhandelingen over de bezetting van het Maagdenhuis. “Die zijn in principe een zaak tussen het bestuur van de UvA en de bezetters.”

Nieuws 26 februari 2015 17.57

'Geen harde actie in Delft'

Bezettingen als in Amsterdam lijken in Delft niet op het menu te staan. Of ze moeten komen van studenten van buiten de studentenraad (sr) en vakbond VSSD. Die beide houden het bij het uiten van hun zorgen over het rendementsdenken.
Nieuws 26 februari 2015 15.51

De student-bestuurder: gewenst én verguisd

Om de patstelling te doorbreken, heeft de Universiteit van Amsterdam ingestemd met een studentlid binnen het college van bestuur. In de landelijke politiek is dat idee net zo vaak omarmd als weer gesneuveld.