Nieuws

Nieuws 01 juli 2015 21.33

Studietoeslag gehandicapten verschilt fors per gemeente

Hoeveel studietoeslag gehandicapte studenten krijgen verschilt sterk per gemeente, meldt NRC Handelsblad vandaag. Ook krijgen ze in veel gevallen minder geld dan in 2014.
Nieuws 01 juli 2015 15.35

Zes miljoen extra naar onderwijs TU

De TU stopt dit jaar zes miljoen euro extra in verbetering van het onderwijs, ter compensatie van het verdwijnen van de basisbeurs. Dat blijkt uit een overzicht van universiteitenvereniging VSNU.

Nieuws 01 juli 2015 14.20

Gratis studentenkamer in ruil voor hulp

Wil je als student niet meer betalen voor een kamer, maar in plaats daarvan een aantal tegenprestaties verrichten voor je 'huisbaas'? Dan kun je terecht bij Room in Return dat via internet kamerzoekers en –aanbieders op ...
Nieuws 01 juli 2015 12.39

Wachtlijst dreigt voor taalcursussen TU

Het Universitair Instituut voor Talen en Academische vaardigheden van de TU vreest wachtlijsten voor taalcursussen als er niet meer medewerkers bij komen. Ook de voor veel studenten verplichte vakken academische vaardigheden komen in het ...

Nieuws 01 juli 2015 12.33

Onderzoekers TU Delft domineren wetenschapsagenda

Onderzoekers TU Delft domineren wetenschapsagenda De Nationale Wetenschapsagenda zou een feest moeten worden voor de gewone burger: iedereen mocht een maand lang zijn vragen stellen. Maar wetenschappers konden het niet laten. TU medewerkers spanden de kroon.
Nieuws 30 juni 2015 16.53

Voucher-HBO-opleidingen: werkgevers moeten meebetalen

In een poging het deeltijdonderwijs nieuw leven in te blazen, mag het hbo proefdraaien met een nieuwe vorm van overheidsbekostiging: per voucher. Het experiment slaagt alleen als ook werkgevers hun portemonnee trekken.

Nieuws 30 juni 2015 15.32

'Kwaliteit ondernemerschapsonderwijs moet omhoog'

Het Delft Centre for Entrepreneurship moet opnieuw ‘op de kaart worden gezet’ als het aan de studentenraad ligt. Want iedere student moet volgens de sr de mogelijkheid hebben om binnen zijn curriculum ondernemerschapsonderwijs te ...
Nieuws 30 juni 2015 13.51

Negentien Europese beurzen voor Nederland

De Europese Unie deelt opnieuw geld uit aan de allerbeste onderzoekers, en opnieuw is het feest voor Nederland. Van de 190 advanced grants gingen er achttien naar wetenschappers van Nederlandse onderzoeksinstellingen.

  Meer