Nieuws 17 oktober 2014 13.53

NWO dwingt tot snelle open access

Het duurt te lang voordat wetenschappelijke artikelen gratis en voor iedereen te lezen zijn. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zet daarom een volgende stap in het open access-beleid.
Nieuws 17 oktober 2014 13.50

Studenten gaan 41 miljoen euro meer belasting betalen

Het kabinet wil niet alleen de basisbeurs afschaffen, maar ook de belastingaftrek voor studiekosten. Daar krijgen ook de huidige studenten mee te maken, waarschuwt de Landelijke Studenten Vakbond.

Nieuws 15 oktober 2014 17.26

Universiteiten trekken opnieuw veel eerstejaars

In totaal zijn 45 duizend student begonnen aan een universitaire bacheloropleiding, ongeveer even veel als vorig jaar. Brede bachelors zijn populair, net als techniek- en rechtenopleidingen, meldt universiteitenvereniging VSNU.
Nieuws 15 oktober 2014 17.23

Steeds meer kritiek op tegemoetkoming gehandicapte student

De tegemoetkoming die gehandicapte studenten krijgen als de basisbeurs verdwijnt, is volgens verschillende partijen te laag. Ook D66, voorstander van het leenstelsel, wil het er nog eens over hebben.

Nieuws 15 oktober 2014 17.18

Groter of kleiner huis dankzij leenstelsel?

Groter of kleiner huis dankzij leenstelsel? Kunnen oud-studenten straks een groter huis kopen door de komst van het leenstelsel? Dat is de vraag, nu banken hun regels voor de aanvraag van een hypotheek veranderen.
Nieuws 15 oktober 2014 12.04

Nieuwe directeur ICT

Nieuwe directeur ICT De afdeling ICT heeft per 1 januari een nieuwe directeur. Paul Hillman werkt nu nog bij de Hogeschool Utrecht.

Nieuws 15 oktober 2014 08.55

Compromis over ‘tentamenboete’

Studenten die zich te laat inschrijven voor een tentamen zijn straks hooguit twintig euro kwijt om alsnog mee te mogen doen. Dat is het compromis tussen studentenorganisaties en instellingen, zei minister Bussemaker zojuist.
Nieuws 14 oktober 2014 14.50

Coalitie wil einde aan ‘indianenverhalen’ leenstelsel

Minister Bussemaker moet scholieren en studenten beter voorlichten over de gevolgen van het nieuwe leenstelsel, vinden coalitiepartijen VVD en PvdA. Tegenstanders zouden “indianenverhalen” verspreiden.