Nieuws 27 november 2014 14.21

Big data debat: privacy versus innovatie

De Nationale DenkTank organiseerde op 26 november in Amsterdam een debat over big data. Het werd een levendige afweging tussen kansen en gevaren, waarbij de eerste wonnen.
Nieuws 27 november 2014 12.38

Ook vierdejaars wo-student krijgt straks geen basisbeurs meer

Universitaire bachelorstudenten die erop rekenen dat ze in hun vierde bachelorjaar nog een basisbeurs krijgen, vergissen zich. Ook zij vissen vanaf volgend collegejaar achter het net.

Nieuws 27 november 2014 12.35

Wageningse student wint prijs voor studie naar wolken

Met zijn onderzoek naar wolken heeft Martin Sikma gisteravond de Student Research Award gewonnen. Hij onderzocht hoe vocht en chemicaliën in wolken getransporteerd worden.
Nieuws 26 november 2014 14.42

Succesvol Noors protest tegen collegegeld

Succesvol Noors protest tegen collegegeld De landelijke studentenbond van Noorwegen kraait victorie: de Noorse regering trekt haar plan in om collegegeld te heffen voor niet-Europese studenten.

Nieuws 26 november 2014 10.16

Nevenfuncties hoogleraren niet allemaal openbaar

Nederlandse hoogleraren zouden naar schatting minstens zeventienduizend nevenfuncties hebben. Een derde van al die functies wordt niet vermeld, schrijft weekblad de Groene Amsterdammer vandaag.
Nieuws 26 november 2014 07.14

​Onderwijsraad: Geef hbo’ers vanaf dag één les in onderzoek

Hbo-studenten moeten veel meer onderzoeksvaardigheden aanleren, vindt Geert ten Dam van de Onderwijsraad. Wie daar niet toe in staat is, kan misschien maar beter een andere opleiding kiezen.

Nieuws 26 november 2014 07.13

Nobelmedaille voor miljoenen onder de hamer

Bij veilinghuis Christie’s in New York wordt volgende maand de medaille van een Nobelprijswinnaar geveild. Een deel van de verwachte opbrengst van 2,5 tot 3,5 miljoen dollar wordt besteed aan goede doelen en wetenschappelijk onderzoek.
Nieuws 26 november 2014 07.05

KNAW: Waar blijft extra geld voor wetenschap?

De plannen van minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker zullen nergens toe leiden, als er geen extra geld voor wetenschap komt. Dat stelt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.