Nieuws

Nieuws 30 september 2014 12.21

​Studentenhuisvesters: woningnood nog niet verdwenen

De woningnood onder studenten is voorlopig niet voorbij. Zelfs niet als er de komende jaren veel minder studenten een woning zoeken dan studentenhuisvesters verwachten.
Nieuws 29 september 2014 10.22

​Laatste strohalm voor basisbeurs

Nu vier partijen het leenstelsel steunen, kunnen de tegenstanders nog maar één ding doen: hopen dat het kabinet valt, zodat het hele plan niet doorgaat. Het zou beslist niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurt.

Wie je moet kennen 29 september 2014 00.40

De week van...

De week van... Rodrigo Valladares Linares (rechts) Rodrigo Valladares Linares (Technische Natuurwetenschappen) verdedigt op 1 oktober zijn proefschrift ‘Hybrid membrane system for desalination and wastewater treatment’. Hij is de eerste ...
Nieuws 29 september 2014 00.02

TU Library biedt Nederlandse literatuur in 35 talen

‘De dochter’ van Jessica Durlacher in het Zweeds of ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch in het Engels. Vanaf 1 oktober zijn 120 vertaalde boeken van Nederlandse schrijvers te lezen in de TU Delft Library.

Nieuws 27 september 2014 12.24

Bussemaker is niet uitgeregeerd

Is het kabinet inderdaad uitgeregeerd, zoals critici zeggen? Minister Bussemaker vindt dat maar een wereldvreemde stelling. Ze heeft nog genoeg te doen, schrijft ze op haar weblog.
Nieuws 27 september 2014 12.23

OCW draait op voor populariteit ‘groen’ onderwijs

Het agrarisch onderwijs krijgt naar alle waarschijnlijkheid vijftien miljoen euro extra. De rest van het hoger onderwijs moet even bijspringen, vindt de Tweede Kamer.

Nieuws 27 september 2014 12.20

Zonder tentamenboete lukt het niet in Leiden

De rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden gaat weer geld vragen aan studenten die zich te laat inschrijven voor een tentamen. Van de wet mag dat nog steeds niet, bevestigt het ministerie van Onderwijs.
Nieuws 25 september 2014 20.52

Politieke steun voor leenstelakkoord kost miljoenen

Het leenstelsel levert bijna een miljard euro op. Hoe kan het dan dat het hoger onderwijs uiteindelijk maar zeshonderd tot achthonderd miljoen euro extra krijgt, vroeg CDA-Kamerlid Michel Rog vandaag tijdens een technische briefing.

  Meer