Nieuws 30 juli 2015 14.32

Zo pleeg je DUO-fraude

NRC.next doet vandaag uit de doeken hoe studenten een uitwonende beurs kunnen handhaven terwijl ze thuis wonen.
Nieuws 28 juli 2015 16.03

Op zomerkamp in het recycle lab

Op zomerkamp in het recycle lab Tientallen kinderen bezochten dinsdag 28 juli het recycle lab bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Ze kregen een workshop waarbij ze plastics, betongruis en metalen van elkaar moesten scheiden.

Nieuws 24 juli 2015 11.36

Boeket van lantaarnpalen

Boeket van lantaarnpalen De TU campus krijgt er een nieuw kunstwerk bij. Maandag 27 juli verrijst naast de vijver voor de faculteit Industrieel Ontwerpen het werk 'Street Light Evolution'. Het laat de ontwikkeling van lantaarnpalen door de eeuwen heen ...
Nieuws 22 juli 2015 16.21

Seven Veni grants for Delft researchers

Seven promising TU Delft researchers were given Veni grants from the Netherlands Organisation for Scientific Research. The grants of 250,000 euros per researcher will enable them to conduct research over a period of three years.

Nieuws 21 juli 2015 15.51

'Mijn vliegtuig heeft vlammen en gaat heel hard'

'Mijn vliegtuig heeft vlammen en gaat heel hard' Vliegtuigjes bouwen, hovercrafts of robots; het Science Centre Delft organiseert zoals elke zomer tal van workshops voor kinderen. Op dinsdag 21 juli deden tientallen kinderen mee aan de werkgroep Crazy Glider.
Nieuws 21 juli 2015 13.44

Terug naar bekende servicemedewerkers

Terug naar bekende servicemedewerkers Medewerkers van facilitair management gaan weer vast in een TU-gebouw werken. Dat moet hun herkenbaarheid vergroten. Het rouleren van servicemedewerkers over de campus behoort daarmee tot het verleden.

Nieuws 20 juli 2015 12.51

Lerarenopleidingen VU onder de maat

Alle zestien eerstegraadslerarenopleidingen van de Vrije Universiteit komen niet in één keer door de keuring van de NVAO. De toetsing en het niveau van de eindwerken rammelen. De opleidingen moeten zich binnen twee jaar verbeteren.
Nieuws 17 juli 2015 11.40

Hoger opgeleid, vaker drugs gebruikt

Heeft u wel eens een joint gerookt? Ja, zegt één op de drie hoogopgeleiden. Zij hebben veel vaker dan anderen met drugs geëxperimenteerd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.