Nieuws 16 september 2014 17.26

​Studenten 'gefrustreerd' over onderwijsbegroting

Studentenorganisaties zijn teleurgesteld in minister Bussemaker. “De minister wil de basisbeurs voor studenten afschaffen, maar investeert zelf geen euro extra in het hoger onderwijs”, aldus LSVb-voorzitter Tom Hoven.
Nieuws 16 september 2014 17.25

​Begroting hoger onderwijs: wachten op het geld

Universiteiten en hogescholen krijgen volgend jaar nauwelijks extra geld voor hun onderwijs, blijkt uit de Rijksbegroting voor 2015. Alleen voor wetenschap en innovatie tast het kabinet in de buidel.

Nieuws 16 september 2014 16.13

​Troonrede: 'Jong talent cruciaal voor economische groei'

Voor het eerst in jaren speelde het hoger onderwijs weer een wat grotere rol in de Troonrede, al stond die vanzelfsprekend vooral in het teken van de roerige wereldpolitiek en de kwetsbare economie.
Nieuws 16 september 2014 12.11

QS: Toch Nederlandse universiteit in top 50

Nog nooit hoorde een Nederlandse universiteit in een internationale ranking bij de beste vijftig van de wereld. Het is de Universiteit van Amsterdam in de QS-ranking gelukt. De TU Delft staat op plaats 86.

Nieuws 15 september 2014 13.43

LSVb en Rover in verweer tegen onterechte ov-boetes

Je mag gratis met de trein reizen, maar krijgt toch een boete als je vergeet in te checken. Daar moet snel een einde aan komen, vinden de Landelijke Studenten Vakbond en reizigersorganisatie Rover.
Nieuws 15 september 2014 10.48

Weer veel ‘feuten'

Opnieuw heeft een recordaantal eerstejaars zich ingeschreven bij een studentenvereniging. De aanwas is net als vorig jaar met twaalf procent gestegen, meldt de Landelijke Kamer van Verenigingen.

Nieuws 15 september 2014 00.56

Keuze bij declaratie dienstreizen

Met de nieuwe regeling dienstreizen wil het college van bestuur reizen per openbaar vervoer stimuleren. Eersteklas reizen mag als de treinreis langer dan een half uur duurt.
Nieuws 14 september 2014 21.15

Jihadstrijders moeten stufi terugbetalen

Nederlandse jihadstrijders die studiefinanciering kregen, moeten die van minister Bussemaker terugbetalen. Maar het wordt “een complexe opgave” om het geld uit Syrië en Irak terug te halen.