Nieuws 28 mei 2015 16.11

Steeds minder hbo’ers halen diploma

In welke bochten hogescholen zich ook wringen, steeds minder van hun studenten behalen hun diploma. 49 Procent komt binnen vijf jaar over de eindstreep.
Nieuws 28 mei 2015 13.58

Hoger beroepsonderwijs steeds selectiever

Hogescholen onderwerpen meer studenten dan ooit aan decentrale selectie. Maar liefst 136 hbo-opleidingen stelden voor aankomend collegejaar een numerus fixus in.

Nieuws 28 mei 2015 11.50

Te veel aanmeldingen voor hbo-techniekstudies

In tegenstelling tot wat onderwijsminister Bussemaker in september voorspelde, zullen honderden aspirant-studenten worden afgewezen voor hbo-techniekopleidingen met een numerus fixus.
Nieuws 27 mei 2015 11.30

UvA claimt schade bezetting bij verzekering

De Universiteit van Amsterdam zal de kosten van de bezettingen van haar gebouwen niet verhalen op de actievoerders. Het bestuur gaat er vanuit dat de verzekering de schade betaalt.

Nieuws 27 mei 2015 10.00

Nibud: smijt niet met geleend geld

Studeren is duur. Helemaal nu nieuwe bachelor- en masterstudenten geen basisbeurs meer krijgen. Voorlichtingsinstituut Nibud komt met tips en trucs om je studentenlening binnen de perken te houden.
Nieuws 27 mei 2015 09.58

Kamer: 'schade UvA verhalen op bezetters'

Een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer wil de schade van de Maagdenhuisbezetting verhalen op de actievoerders. Dat bleek gisteren tijdens de stemmingen.

Nieuws 27 mei 2015 09.42

Moties: een onsje meer inspraak

Bij grote vastgoedplannen moet de medezeggenschap van universiteiten en hogescholen het recht krijgen op onafhankelijk advies, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.
Nieuws 26 mei 2015 17.38

​Verkiezingen sr: hoogste opkomstpercentage ooit

Het opkomstpercentage voor de verkiezingen van de centrale studentenraad is met 40,6 procent het hoogste ooit. Oras krijgt zeven zetels en Lijst Bèta drie. Bij de facultaire studentenraden was de hoogste opkomst te vinden bij nanobiologie ...