Nieuws 17 februari 2017 15.50

Eén vici-beurs naar Delft

Eén vici-beurs naar Delft Celdeling, gebarentaal, antimaterie, nationale identiteit en meer: 34 ervaren wetenschappers krijgen een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro voor hun onderzoek. Onder hen één Delftenaar.
Nieuws 17 februari 2017 12.46

Rectoren bezorgd om vrije wetenschap

Rectoren bezorgd om vrije wetenschap De onrust in de wereld verstoort de vrije wetenschap, schrijven de rectoren van de Nederlandse universiteiten in NRC Handelsblad. “Laten we het tij keren nu het nog kan.”

Nieuws 16 februari 2017 15.00

​Basisbeurs terug, maar wie gaat dat betalen?

CDA, ChristenUnie en SP willen de basisbeurs weer invoeren, maar voor de financiering hebben ze verschillende oplossingen, blijkt uit de doorrekeningen van het Centraal Planbureau.
Nieuws 15 februari 2017 17.30

Nog een kieswijzer: speciaal voor jonge zwevers

Voor jongeren die niet weten op welke partij ze op 15 maart willen stemmen, gaat vanavond de Jongerenkieswijzer online. Het initiatief van de Nationale Jeugdraad is gericht op zaken die jongeren het meest aangaan.

Nieuws 15 februari 2017 15.00

Dekker wil lerarenregister voor hoger onderwijs

Misschien moet er ook voor het hoger onderwijs een register van bevoegde docenten komen, overweegt VVD-staatssecretaris Sander Dekker. Daar kan het volgende kabinet eens naar kijken.
Nieuws 15 februari 2017 10.48

​'Integriteitsproblemen kunnen te lang voortwoekeren'

​'Integriteitsproblemen kunnen te lang voortwoekeren' Jack Pronk was vier jaar vertrouwenspersoon wetenschappelijke en bestuurlijke integriteit aan de TU. Hij zag dat wetenschappers met een managementrol te vaak mensen niet durven aan te spreken op dingen die mis gaan.

Nieuws 14 februari 2017 18.00

​Promovendus: 'Geef hogescholen geld en tijd voor onderzoek'

Als hogescholen meer onderzoek doen, wordt ook hun onderwijs daar beter van. Dat zegt Kees van Gageldonk, die vandaag zijn proefschrift verdedigt over onderzoek en lectoraten in het hbo.
Nieuws 14 februari 2017 16.30

Delta Weekly Podcast | 2017 | Week 7

Delta Weekly Podcast | 2017 | Week 7 A welcome for new international students, autonomous boats and a guest host on this week's podcast.