Nieuws 23 maart 2017 16.49

Compromis over RAS-regeling

Drie maanden na hun deadline hebben het college van bestuur en de studentenraad een compromis bereikt over een nieuwe regeling voor vergoeding van bestuurswerk.
Nieuws 23 maart 2017 15.12

Bussemaker steunt strijd tegen extra studiekosten

Een managementgame van 35 euro, een kamp van tweehonderd euro… Zulke kosten mogen opleidingen helemaal niet bij studenten in rekening brengen, bevestigt minister Bussemaker. Studentenorganisatie ISO trekt al jaren aan de bel.

Nieuws 22 maart 2017 17.32

Wat kunnen we doen tegen die hoge werkdruk?

Ervaart u een hoge werkdruk aan de TU Delft? Ergert u zich aan de omgangsvormen of de klimatologische omstandigheden op kantoor? Delta is op zoek naar uw mening voor een serie verhalen over hoe het beter kan.
Nieuws 22 maart 2017 16.52

DUO pakt Delftse studente te hard aan, vindt rechter

Een Delftse studente kreeg van DUO een boete omdat ze ten onrechte een basisbeurs voor uitwonenden zou hebben ontvangen. Maar de rechter oordeelt anders: van boze opzet was geen sprake en ook DUO zelf had beter moeten opletten.

Nieuws 22 maart 2017 10.53

Bussemaker: geld basisbeurs alleen voor onderwijs

Mogen universiteiten en hogescholen het geld van de afgeschafte basisbeurs deels aan onderzoek en valorisatie uitgeven, zoals een commissie maandag adviseerde? Minister Bussemaker vindt van niet.
Nieuws 21 maart 2017 17.53

DUO schendt privacy van studenten, vindt D66

Als studenten geen geld van hun ouders krijgen na een ernstig conflict, hebben ze recht op een aanvullende beurs. Maar daarvoor moeten ze uiterst persoonlijke vragen beantwoorden. Het gaat te ver, vindt D66.

Nieuws 20 maart 2017 14.00

Felle kritiek op advies nieuwe prestatiebekostiging

Het advies is nog maar net openbaar of er klinkt felle kritiek op de plannen voor nieuwe prestatiebekostiging in het hoger onderwijs, die betaald moeten worden met de honderden miljoenen van de basisbeurs.
Nieuws 20 maart 2017 13.37

Hbo-cao: 500 euro erbij en langer recht op ww

Vakbonden en hogescholen hebben een principeakkoord bereikt over de aanpassing van de hbo-cao. Werknemers krijgen er in november eenmalig 500 euro bij en na ontslag houden ze langer recht op een hogere uitkering.