Nieuwsinterview

17 februari 2017 12.00

'Nu nadenken over gevolgen van automatisering'

'Nu nadenken over gevolgen van automatisering' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: Jorino van Rhijn, president van de TU Delft Debating Club.
14 februari 2017 13.45

'Groene energie moet niet te veel geld kosten'

'Groene energie moet niet te veel geld kosten' Hoe voorzien we in onze energiebehoefte als de TU tweehonderd jaar bestaat? IO-student en JOVD Delft-lid Stijn de Vreede discussieert er woensdag over tijdens een verkiezingsdebat bij Industrieel Ontwerpen.

10 februari 2017 12.00

​'Tijd voor anderen dan witte mannen'

​'Tijd voor anderen dan witte mannen' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: 'innovative teaching talent 2016' Felienne Hermans.
10 februari 2017 10.00

Natuurkundestudent op pad met het Nederlands Studenten Orkest

Natuurkundestudent op pad met het Nederlands Studenten Orkest Concerten in de mooiste Nederlandse concertzalen en een week lang naar Londen voor extra concerten. Student technische natuurkunde Martijn Keijzer (23) speelt in februari fulltime eerste viool bij het Nederlands Studenten Orkest. ‘Mahler ...

03 februari 2017 10.00

​'Democratie en digitale veiligheid bijna verweven'

​'Democratie en digitale veiligheid bijna verweven' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: voorzitter van het Promovendi Netwerk Nederland Rolf van Wegberg.
27 januari 2017 10.00

​'Het piept en kraakt bij het onderwijs'

​'Het piept en kraakt bij het onderwijs' Op 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Wat stemmen TU-medewerkers en studenten? Deze week: hoogleraar huisvestingssystemen Peter Boelhouwer.

13 januari 2017 13.00

​'Gendered design roept kriebels op'

​'Gendered design roept kriebels op' Dr.ir. Annemiek van Boeijen praat bij een lunchdiscussie van Dewis (Delft Women in Science) over de vooroordelen en mogelijkheden binnen gendered design. "Dit onderwerp is soms moeilijk om over te praten."
02 januari 2017 10.00

​'We gaan het erfgoed zichtbaar maken'

​'We gaan het erfgoed zichtbaar maken' Abel Streefland (31) duikt in de geschiedenis van de TU. Hij is sinds november universiteitshistoricus. "Het erfgoed is hier verspreid over verschillende plekken."