Zijlstra zet deur op kier voor fusies

Als universiteiten de meerwaarde van een fusie kunnen aantonen, dan zal staatssecretaris Zijlstra hen helpen. Hij is bereid de wet te veranderen om het samensmelten van universiteiten mogelijk te maken.

Dat zei de VVD-bewindsman vanmiddag bij de opening van het academische jaar aan de Universiteit van Amsterdam. Als een fusie voor universiteiten de beste optie is, zal Zijlstra niet in de weg staan.

Maar dan moeten ze wel keuzes durven maken. Als ze op de oude voet doorgaan, hoeven ze ook niet te fuseren, aldus Zijlstra. Met zijn opmerkingen reageert hij op de samenwerkingsplannen van de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam, die een instellingenfusie niet uitsluiten.

23 december 2014 13.30

​Aanpassing reorganisatie design engineering

De reorganisatie bij de afdeling design engineering wordt op een aantal punten aangepast. Eind januari komt er een nieuw voorgenomen besluit.
22 december 2014 16.06

​Nieuwe borden

​Nieuwe borden Ze zijn er weer: de grote bewegwijzeringsborden op de campusring.

22 december 2014 13.53

Ophokuren in het hoger onderwijs: wat nu?

Studenten klagen over contacturen die niets voorstellen. Het CDA stelt Kamervragen aan de minister, terwijl de VVD studenten oproept hun stem te laten horen binnen hun opleiding.
22 december 2014 13.41

​Graduate school toetst aanstellingen promovendi

Uitzonderingen op de regeling dat promovendi voortaan bij aanvang allemaal een aanstelling voor vier jaar krijgen, moeten door de graduate school worden getoetst.

22 december 2014 08.19

Delftse masteropleiding naar Den Haag

Er is nog geen definitief besluit over genomen, maar de universiteitsbesturen in Delft, Rotterdam en Leiden staan er positief tegenover: de TU masteropleiding EPA (engineering and policy analysis) plaatsen op de Haagse campus.
22 december 2014 07.32

​Groot succes voor Happietaria

​Groot succes voor Happietaria Klussen, inkopen, schenken, koken, serveren, afruimen en weer koken. Dit jaar heeft het pop-up restaurant Happietaria Delft 73.174,25 euro opgebracht voor het goede doel. Een opbrengst ver boven het streefbedrag van veertigduizend euro.