Zijlstra erkent foutje in langstudeerwet

Studenten die zich in september inschrijven voor een opleiding en zich dezelfde maand weer uitschrijven, verbruiken toch een ‘uitloopjaar’ dat meetelt voor de langstudeerboete. Staatssecretaris Zijlstra gaat dit rechtzetten.

Zijlstra belooft dat zulke studenten een extra uitloopjaar krijgen. Hij waarschuwt dat dit niet geldt voor wie al langstudeerder is. Ook als studenten zich in hetzelfde jaar voor een andere opleiding inschrijven, gaat de vlieger niet op, zij volgen immers gewoon onderwijs dat jaar.

De regeling gaat met terugwerkende kracht gelden, maar studenten zullen aankomend collegejaar zelf een verzoek moeten indienen. Het is namelijk nog niet mogelijk om hen automatisch uit de digitale bestanden van DUO te filteren. Zijlstra gaat met hogescholen en universiteiten overleggen hoe studenten hierover kunnen worden voorgelicht.

30 januari 2015 15.10

​'Studenten in de stress door dichtgetimmerde onderwijsprogramma’s’

Het hoger onderwijs moet flexibeler, vindt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Studenten zouden in de stress schieten van alle eisen die nu aan hen gesteld worden.
30 januari 2015 15.06

​Waar komt dat miljard van Bussemaker vandaan?

Minister Bussemaker rekent nogal optimistisch. Ze stelt keer op keer dat het studievoorschot “maximaal 1 miljard euro” per jaar oplevert. Maar eigenlijk is de winst een stuk lager.

30 januari 2015 15.04

​Samen met de minister het leenstelsel uitleggen

Vakbond FNV Jong noemt de voorlichting over het nieuwe leenstelsel “een lachertje”. Maar studentenorganisaties zijn best tevreden met de campagne en werken er graag aan mee.
29 januari 2015 23.43

Verdachte binnendringen NOS zou TU-student zijn

Verdachte binnendringen NOS zou TU-student zijn De man die vanavond gewapend binnendrong bij de NOS, de 19-jarige Tarik Z. uit Pijnacker, zou aan de TU Delft studeren. Het Openbaar Ministerie wil dit niet bevestigen, maar intussen draait de geruchtenmachine op Twitter overuren.

29 januari 2015 16.55

TU dicht kritiek veiligheidslek in Linux

De dienst ICT is van woensdag op donderdag tot diep in de nacht bezig geweest een kritiek veiligheidslek te dichten in de ongeveer vierhonderd Linux-systemen die op de universiteit draaien. Het lek was een wereldwijd probleem. Het gevaar ...
29 januari 2015 16.45

​Studenten blij met topsportbeleid TU

De studentenraad heeft vanochtend ingestemd met het nieuwe topsportbeleid aan de TU. Wel wil de raad een overgangsregeling voor vijf studenten die straks door een strengere selectie geen topsportstatus meer hebben.