TU-studente maakt beste Hema-ontwerp

TU Delft-studente Tessa Souhoka maakte met het inklapbare mandje en taartplateau 'Smul' het beste ontwerp van de Hema-ontwerpwedstrijd 2012 voor studenten.

(Foto: Hema)

De vijfdejaars studente industrieel ontwerpen kreeg niet de eerste maar de tweede prijs, omdat de jury het ontwerp ‘door zijn retro-uitstraling niet tijdloos genoeg’ vond. De jury reikte geen eerste prijs uit. Desalniettemin is Souhoka (23) 'superblij'.

Op een gedeelde derde plaats belandden twee andere TU Delft studenten: Joseph Serrarens ontwierp een papieren 'Boterhammatje' om boterhammen in te doen, en Niké Jenny Bruinsma maakte de 'Oorwurm', een apparaatje om het snoer en de oordopjes van een oortelefoontje in op te bergen.

Van de 270 aanmeldingen voor de studentenwedstrijd kwamen honderdtwintig ontwerpen van studenten van de TU Delft. Vier van hen kregen een eervolle vermelding. Vijf ontwerpen zijn genomineerd voor de publieksprijs, waaronder die van Souhoka.

Lees donderdag in Delta een interview met Tessa Souhoka.

20 november 2014 15.34

​Akkoord met uitgever Springer over open access

Wetenschappers van Nederlandse universiteiten kunnen voortaan open access publiceren in tijdschriften van uitgeverij Springer. De VSNU verwacht dat er meer uitgeverijen volgen.
20 november 2014 12.36

​Londens studentenprotest eindigt in rellen

De Londense politie heeft gisteren elf mensen gearresteerd tijdens het studentenprotest tegen hoge collegegelden. De verder rustig verlopen demonstratie eindigde in rellen op Parliament Square.

20 november 2014 10.33

​Geen wetenschappelijk adviseur voor Europese Commissie

De nieuwe Europese Commissie kan geen beroep meer doen op de adviezen van een wetenschappelijk adviseur. De functie werd in 2012 in het leven geroepen, maar is door commissievoorzitter Jean-Claude Juncker opgeheven.
20 november 2014 10.31

​Schoten op universiteitscampus Florida

Op de campus van Florida State University zijn in ieder geval twee mensen neergeschoten. Het is niet duidelijk hoe zij er aan toe zijn.

20 november 2014 09.55

​Eten voor Jemen in Happietaria

​Eten voor Jemen in Happietaria Tientallen studenten hebben de afgelopen tien dagen keihard gewerkt om in het voormalige Legermuseum het tijdelijke restaurant Happietaria in te richten. Daar kunnen bezoekers tot 16 december eten voor het goede doel.
19 november 2014 16.27

Startups YesDelft trekken multinationals

Incubator YesDelft gaat nauw samenwerken met zes grote multinationals. Contact met startups moet de innovatieve kracht van deze bedrijven vergroten. En de startups krijgen gemakkelijker toegang tot kapitaalkrachtige partners.