TU-studente maakt beste Hema-ontwerp

TU Delft-studente Tessa Souhoka maakte met het inklapbare mandje en taartplateau 'Smul' het beste ontwerp van de Hema-ontwerpwedstrijd 2012 voor studenten.

(Foto: Hema)

De vijfdejaars studente industrieel ontwerpen kreeg niet de eerste maar de tweede prijs, omdat de jury het ontwerp ‘door zijn retro-uitstraling niet tijdloos genoeg’ vond. De jury reikte geen eerste prijs uit. Desalniettemin is Souhoka (23) 'superblij'.

Op een gedeelde derde plaats belandden twee andere TU Delft studenten: Joseph Serrarens ontwierp een papieren 'Boterhammatje' om boterhammen in te doen, en Niké Jenny Bruinsma maakte de 'Oorwurm', een apparaatje om het snoer en de oordopjes van een oortelefoontje in op te bergen.

Van de 270 aanmeldingen voor de studentenwedstrijd kwamen honderdtwintig ontwerpen van studenten van de TU Delft. Vier van hen kregen een eervolle vermelding. Vijf ontwerpen zijn genomineerd voor de publieksprijs, waaronder die van Souhoka.

Lees donderdag in Delta een interview met Tessa Souhoka.

25 november 2014 16.44

Wetenschappers willen minder lesgeven

Onderwijs is nog altijd een ondergeschoven kindje aan de Nederlandse universiteiten. Hoogleraren, docenten en promovendi vinden onderzoek het allerbelangrijkst, blijkt uit een enquête naar hun drijfveren.
25 november 2014 16.26

Bonus voor promotie afgeschaft

Universiteiten krijgen niet langer een vast bedrag per proefschrift. Er komt een einde aan de zogeheten promotiebonus, verkondigen minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker vandaag.

25 november 2014 15.45

Slopen om te bouwen

Slopen om te bouwen Hoe duurzaam is een kantoor als het verderop leegstand veroorzaakt? In een lunchlezing liet Mark Plaisier studenten civiele techniek nadenken over duurzaamheid in de bouw.
25 november 2014 07.34

​Vijf opleidingen krijgen herkansing

Vier hbo-opleidingen en één universitaire bachelorstudie krijgen een onvoldoende van onderwijskeurmeester NVAO, terwijl zes andere opleidingen zich ‘goed’ mogen noemen.

24 november 2014 15.45

​Vlaams hoger onderwijs keurt zelf opleidingen

In Vlaanderen komt medio 2015 een einde aan de NVAO-keuring van afzonderlijke opleidingen in het hoger onderwijs. Hogescholen en universiteiten krijgen meer vrijheid.
24 november 2014 12.33

Akkoord over compensatie gratis ADSL

Akkoord over compensatie gratis ADSL TU-medewerkers krijgen vanaf januari 2015 een vergoeding van in totaal maximaal 47 euro per maand. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de TU en de vakbonden. De vergoeding komt in plaats van onder meer gratis ADSL.