TU Delft TV - Robohoppers op de Markt

Hoppen, springen, vliegen en crashen. Studenten werktuigbouwkunde demonstreerden originele manieren van voortbeweging tijdens de presentatie van de jaarlijkse Ontwerpwedstrijd die dit jaar op de Markt plaatsvond.

Meer dan 70 teams en in totaal honderden bachelorstudenten lieten hun ontwerp los op het plaveisel van de Delftse Markt. Coördinator van de Ontwerpwedstrijd Dr. Regina Vroom (Faculteit 3mE) vertelde dat het ontwerp ontleend was aan het lustrumthema Technology for Life. De uitdaging voor de studenten was om een robot te ontwerpen die zo snel mogelijk kan voortbewegen via een repeterende springbeweging. Daarbij moet de robohopper na een sprong of een aantal sprongen tot stilstand komen zonder om te vallen en klaar staan om weer verder te springen.

Lees meer over de ontwerpwedstrijd

Hoe doe je dat, een robohopper bouwen?