Teamgeest

TEAM: Paal Centraal 2 SPORT: Korfbal TRAINING: Tweemaal per week TRAINER/COACH: Benjamin Mul WOORDVOERDERS: Larissa Nagtegaal, Ruben Buno Heslinga NIVEAU: Derde/vierde reserveklasse

Foto: Sam Rentmeester
Foto: Sam Rentmeester

Teamkarakteristiek
"We zijn een super hecht team. Met een aantal nieuwkomers erbij zijn we snel naar elkaar toegegroeid. In de zaal zijn we gepromoveerd, op het veld staan we bovenaan. Met vijf heren van gemiddeld 1.97 meter worden de tegenstanders bij voorbaat geïmponeerd. In Benjamin hebben we een coach die er altijd staat. Een echte motivator."

Gezelligheid of prestatiedrang?
"Fifty fifty. Eerst trainen, daarna gezelligheid. Er zijn ook teamuitjes. De dames zijn pas nog naar de sauna geweest en hebben een high tea gehouden."

Rituelen
"Een oud-speler neemt altijd biershampoo voor ons mee uit Tsjechië. Met deze shampoo en een kannetje bier gaan de heren onder de douche. Gebeurt alleen na een overwinning. Een ander ritueel is het kringetje voor de wedstrijd. Spelers gaan beurtelings rond om de rest een high-five te geven. Loopt vaak spaak, omdat niet iedereen het snapt."

Waarom korfbal?
"Vanwege de complexiteit. Je bent op een kleine oppervlakte aan het rennen en moet intussen goed in de gaten houden hoe het spel verloopt. Als de bal in het andere vak is hoef je helemaal niks te doen. Héérlijk. Ook een goed moment om bij elkaar te komen en een nieuw plan te maken."

Gezamenlijk douchen?
"Zeker. Als we kampioen worden."