Teamgeest: Delft Challenge

Foto: Sam Rentmeester
Foto: Sam Rentmeester

Team: Delft Challenge
Sport: Offshore zeilen
Training: Elke zaterdag en zondag
Schipper: Jelger Rozendaal
Woordvoerders: Job Seuren, Jurjen Streng
Niveau: Amateurs in professioneel veld

Teamkarakteristiek
"Op het water zo professioneel mogelijk, op de wal goede vrienden. Wij zijn een studententeam, we regelen alles zelf. Van financiën tot trainingen, inschrijvingen en logistiek. Dat maakt ons een buitenbeentje in de professionele zeilwereld."

Overgangsperiode
"2016 was een fantastisch jaar. Na onze deelname aan Sailing Arabia The Tour, in februari 2016, maakten vier ervaren team-leden plaats voor vier jonge talenten. We hebben onze geleende boot teruggevaren naar de eigenaar in Zweden. In oktober hebben we een eigen boot, een Farr 30, gekocht, om aan te klussen. Sinds begin december ligt hij in het water en trainen wij ermee. Eerst in Hellevoetsluis, nu in Scheveningen, onze thuishaven."

Doel
"Vorig jaar hebben we weinig wedstrijden gevaren en ons gefocust op het neerzetten van een solide organisatie. Komende zomer willen we aan een paar grote wedstrijden meedoen, misschien een in Engeland. Het grote doel is de Tour in Arabië in februari 2018, met de huidige ploeg. We zijn amateurs, maar van zeilen tegen professionele teams leer je ontzettend veel. En alles is daar tot in de puntjes geregeld."

Studie
"Het is passen en meten met de studie. Je zit elk weekend op het water en doordeweeks klussen we aan de boot, vergaderen we en proberen we sponsoren te regelen."