Studenten tevreden over TU Delft

Studenten van de kleine Theologische universiteit van de christelijke gereformeerde kerken zijn het meest tevreden over hun opleiding. Ook de Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek scoren goed, blijkt uit de Nationale Studentenenquête.

/uploads/delta.tudelft.nl/delta_articles/25357/image/nsetabel_copy1.jpg

Ieder jaar krijgen duizenden studenten het verzoek een vragenlijst in te vullen over hun opleiding: wat vinden ze van de inhoud van het onderwijsprogramma, de faciliteiten, de organisatie, enzovoorts? Dit keer vulde een derde van alle 650 duizend studenten hem in.

Studenten geven ook een cijfer voor algemene tevredenheid over hun universiteit, op een vijfpuntschaal. De beste universiteiten scoren een 4,3 tot een 4,5. De TU Delft belandt al jaren in de middenmoot met een score van rond de 4.0.

Het slechtst – maar nog altijd voldoende – scoren de Vrije Universiteit (3,8) en de Protestantse Theologische Universiteit en Transnationale Universiteit Limburg (3,7). Deze laatste twee scoorden vorig jaar nog een 3,9.

Over het algemeen zijn de totaaloordelen van studenten over hun universiteiten redelijk stabiel.

De Nationale Studenten Enquête 2012 wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs en valt onder de verantwoordelijkheid van de stichting Studiekeuze123. Hij wordt afgenomen door onderzoeksbureau ResearchNed.

Hogescholen

Bij het hoger beroepsonderwijs zijn studenten van Hogeschool Helicon en de Hogeschool voor pedagogisch en sociaal-agogisch onderwijs Groningen het meest tevreden over hun opleiding. Zij scoren een 4,4.

Het slechtst scoren de Hogeschool Inholland, Hogeschool Edith Stein en Saxion next, met een 3.4. De Hogeschool Utrecht en de I-Pabo doen het met een 3,5 weinig beter.

/uploads/delta.tudelft.nl/delta_paragraphs/26955/image/hop11.jpg
/uploads/delta.tudelft.nl/delta_paragraphs/26954/image/hop12.jpg

30 oktober 2014 13.24

'Geschoffeerd' door haast leenstelselcoalitie

Pissed off, is Carola Schouten van de ChristenUnie. Net als de andere partijen die tegen het leenstelsel zijn, is ze boos dat het wetsvoorstel waarschijnlijk begin volgende week al plenair wordt behandeld.
30 oktober 2014 11.46

Vragen leenstelsel in recordtijd beantwoord

In één nacht tijd heeft het ministerie van Onderwijs een nieuw spervuur aan vragen over het leenstelsel beantwoord. Niets staat een snelle behandeling van het ‘wetsvoorstel studievoorschot’ nog in de weg.

30 oktober 2014 10.28

'It's not over Jet'

'It's not over Jet' Leden van de Nijmeegse Studentenbond AKKU hebben vanochtend een spandoek van 240 vierkante meter aan de Waalbrug in Nijmegen gehangen. Volgens voorzitter Floor Albers van der Linden vergist minister Jet Bussemaker zich als ze denkt dat het ...
30 oktober 2014 10.25

Doorwaakte nacht op ministerie OCW

De partijen die tegen het leenstelsel zijn, hebben gistermiddag 61 pagina’s aan vragen ingeleverd bij onderwijsminister Bussemaker. Op het ministerie is hard doorgewerkt om alle vragen vandaag te kunnen beantwoorden.

29 oktober 2014 13.56

Bataafsch Genootschap lauwert Vilsmeier

Bataafsch Genootschap lauwert Vilsmeier Burgemeester Aboutaleb zal namens het Bataafsch Genootschap op 31 oktober een onderscheiding uitreiken aan Stefan Vilsmeier, de oprichter van het Duitse bedrijf Brainlab.
29 oktober 2014 11.46

Kabinet wil hogere rente op studieschuld

Een tegenvaller voor studenten: een rekensom leert dat ze duizenden euro’s meer moeten betalen voor hun studieschuld als het kabinet inderdaad voor een hogere rente kiest.