Sport

Met een 8-1 zege op Zvv Groenoord bewees de in het geel gestoken zaalvoetbalploeg van FC Tutor de tijdelijke vormdip te boven te zijn. (Foto: Sam Rentmeester/FMAX)
Met een 8-1 zege op Zvv Groenoord bewees de in het geel gestoken zaalvoetbalploeg van FC Tutor de tijdelijke vormdip te boven te zijn. (Foto: Sam Rentmeester/FMAX)

Het vlaggenschip van FC Tutor had vrijdagavond in eigen huis weinig moeite met het laag geplaatste Zvv Groenoord. De studenten-zaalvoetballers voerden na een bescheiden 2-0 voorsprong halverwege het verschil in eigen voordeel na de pauze op tot zeven doelpunten: 8-1. “De tegenstander stortte een beetje in aan het eind”, verklaarde speler Wim Kanning de nogal hoog opgelopen score. “In de eerste helft hadden we het al kunnen afmaken, maar misten we nogal wat kansen.” Na een vliegende competitiestart (zes overwinningen) raakte FC Tutor in een ‘vormdip’, zoals Kanning dat zelf omschrijft. “We verloren drie keer achter elkaar, ook van niet al te sterke tegenstanders. Nu hebben we weer twee keer gewonnen. Ons doel is nog steeds een plek bij de play-offs, om kans te maken op promotie.”

De zaalkorfballers van Paal Centraal azen eveneens op promotie, maar hebben daarbij niets minder dan het kampioenschap van poule 4K op het oog. Zaterdag begon het Delftse studentenachttal voortvarend in het thuisduel met het Vlaardingse Spirit. Dat wil zeggen: aanvallend liep het gesmeerd, verdedigend liet men echter steken vallen. Gelukkig kon coach Arie van der Harst in de rust ‘de boel op scherp zetten’, zodat zijn ploeg na de pauze voldoende afstand kon nemen: 11-7. Omdat de competitie enkele weken stilligt, kon Paal Centraal zich met vijf zeges in evenzoveel wedstrijden het winterkampioenschap toeëigenen. “Je koopt er niks voor”, vindt AZ-coach Gert-Jan Verbeek over diezelfde door de media bedachte officieuze wintertitel van zijn eigen voetbalclub, maar bij Paal Centraal zijn ze er trots op. Evenals op het feit dat zaterdag alle drie de PC-teams hun thuiswedstrijd wonnen: “Dat is al voor de derde keer dit zaalseizoen”, aldus woordvoerder Bert Leeuwis.

Het zaterdag gehouden NK indoorroeien is een heel wat serieuzer te nemen winterkampioenschap. In de categorie senioren B (de hoogste klasse voor roeiers onder 23 jaar) ging de nationale titel machineroeien naar Bart Lukkes van Proteus-Eretes. Zijn eindtijd over de virtuele twee kilometer bedroeg 6:24.4. Een tijd die overigens ook goed was geweest voor zilver in het lichte senioren A-veld, de categorie zonder leeftijdsbeperking. De tweedejaars IO-student is tevens regerend kampioen in het lichte skiffveld (de categorie eenmansboten) onder 23. In 2010 nam hij deel aan het WK junioren.

Tastbaar zilver was er op het NK indoorroeien voor Lagaaier Marien Ruppert, die in de senioren A-klasse met 5:56.4 de op een na snelste tijd liet noteren. 


15 september 2014 00.53

In the sportlight: Christel Prins

In the sportlight: Christel Prins Specs:  Lengte: 1.69 meter Gewicht: 68 kilo Geboortejaar: 1993 Studie: Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek Sport: Softbal (bij Hitmanics) Andere sporten: Roeien bij Proteus (2 jaar) Waarom softbal? “Ik heb als middelbare scholier een ...
15 september 2014 00.52

‘Vliegende’ dubbelvier Rise blijft op de wal

Geprezen planningsvaardigheden, uitgestelde recordpoging en onafwendbare degradatie.

01 september 2014 10.40

WK-goud voor Lagaaister

WK-goud voor Lagaaister Een gouden WK-medaille plus een wereldrecord voor Mirte Kraaijkamp. Net als vorig jaar won de Laga-roeister met de lichte dames dubbelvier afgelopen week de wereldtitel. Meer eremetaal was er niet voor de nationale selectie die een hoog ...
01 september 2014 08.00

Geen smoesjes

Geen Delftse verhoudingen bij Scoop, frisbeeërs doen niet aan shirtje trekken,mooi weer verrast wielrenners en: welke vrouwen willen waterpoloën of rugbyen?

01 september 2014 08.00

In the sportlight: Matthijs Eversdijk

In the sportlight: Matthijs Eversdijk Specs 1.78 meter Gewicht: 68 kilo Geboortejaar: 1992 Studie:luchtvaart- en ruimtevaarttechniek Sport:mountainbike (Team Cube/Nutswerk) andere sporten: wielrennen Waarom mountainbiken? “Ik voetbalde, maar dat vond ik niet leuk ...
07 augustus 2014

In the sportlight: Sidharth Mahalingam

In the sportlight: Sidharth Mahalingam Specs 1.80 meters Weight: 75 kg Date of birth: March 29 1990 Course:Master's in management of technology Sport: Cricket (Concordia) Other sports: Badminton, Football  ...

  Meer