Politie zoekt daders aanval op student

Een 19-jarige Delftse student is zondagochtend 1 april rond half zes ‘s morgens slachtoffer geworden van zware mishandeling. Zijn jukbeen en oogkas zijn gebroken. De politie neemt de zaak hoog op.

De student liep, gekleed in rokkostuum, na een feest vanaf het station naar huis. Op de hoek van de Spoorsingel met de Buitenwatersloot werd hij ineens tegen zijn rug geduwd en aangesproken. Hij draaide zich om en zag vier mannen staan. Meteen daarop kreeg de student een vuistslag in zijn gezicht. Daarna volgde een vuistslag op zijn oog.

Om zich te verdedigen sloeg de student deze man op zijn mond. Daarna kreeg hij weer een vuistslag. “Hij heeft genoeg gehad, laten we wegwezen”, zei toen één van de daders. Daarop vluchtten de vier mannen de Coendersstraat in, mogelijk richting het station.

De student is daarna naar de ziekenhuis gegaan. Daar werden foto’s gemaakt en bleek dat zijn jukbeen en oogkas waren gebroken. Vrijdag moet hij worden geopereerd. In de tussentijd mocht hij naar huis.

De politie is naarstig op zoek naar de vier daders, onder meer via een opsporingsbericht met de signalementen. Heel duidelijk zijn die niet. “Het was donker en het gebeurde allemaal heel snel”, aldus een politiewoordvoerder. “De student werd ogenschijnlijk vanuit het niets aangevallen, zo hard dat hij die breuken opliep. Vandaar dat we heel dringend op zoek zijn naar getuigen.”

• De eerste dader is een getinte man, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is 1.80 meter lang en is tussen de 18 en 22 jaar oud. Hij heeft kort zwart opgeschoren haar en droeg ‘enigszins hoog op zijn hoofd’ een zwart met groene pet.

• De tweede dader is ongeveer even lang en even oud. Hij is blank, heeft kort blond haar en een oorbel in zijn linkeroor. Hij droeg een glanzende winterjas.

• Van de derde dader wist het slachtoffer nog dat hij ook tussen de 18 en 22 jaar moet zijn, blank is en een rode jas aan had. Van dader vier kan de student zich niet meer herinneren hoe hij eruit zag.

Voorlopig laat de politie geen tekeningen opstellen van de daders. Wel wordt onderzocht of er in de buurt camera’s hangen, die de aanval hebben vastgelegd.

27 november 2014 14.21

Big data debat: privacy versus innovatie

De Nationale DenkTank organiseerde op 26 november in Amsterdam een debat over big data. Het werd een levendige afweging tussen kansen en gevaren, waarbij de eerste wonnen.
27 november 2014 12.38

Ook vierdejaars wo-student krijgt straks geen basisbeurs meer

Universitaire bachelorstudenten die erop rekenen dat ze in hun vierde bachelorjaar nog een basisbeurs krijgen, vergissen zich. Ook zij vissen vanaf volgend collegejaar achter het net.

27 november 2014 12.35

Wageningse student wint prijs voor studie naar wolken

Met zijn onderzoek naar wolken heeft Martin Sikma gisteravond de Student Research Award gewonnen. Hij onderzocht hoe vocht en chemicaliën in wolken getransporteerd worden.
26 november 2014 17.15

Vermiste student meldt zich

Vermiste student meldt zich De vermiste student Erik Deenen is terecht. Hij heeft zichzelf vanmiddag gemeld bij de politie in Hengelo. Dat laat een woordvoerder namens de familie weten.

26 november 2014 14.42

Succesvol Noors protest tegen collegegeld

Succesvol Noors protest tegen collegegeld De landelijke studentenbond van Noorwegen kraait victorie: de Noorse regering trekt haar plan in om collegegeld te heffen voor niet-Europese studenten.
26 november 2014 10.16

Nevenfuncties hoogleraren niet allemaal openbaar

Nederlandse hoogleraren zouden naar schatting minstens zeventienduizend nevenfuncties hebben. Een derde van al die functies wordt niet vermeld, schrijft weekblad de Groene Amsterdammer vandaag.