Politie zoekt daders aanval op student

Een 19-jarige Delftse student is zondagochtend 1 april rond half zes ‘s morgens slachtoffer geworden van zware mishandeling. Zijn jukbeen en oogkas zijn gebroken. De politie neemt de zaak hoog op.

De student liep, gekleed in rokkostuum, na een feest vanaf het station naar huis. Op de hoek van de Spoorsingel met de Buitenwatersloot werd hij ineens tegen zijn rug geduwd en aangesproken. Hij draaide zich om en zag vier mannen staan. Meteen daarop kreeg de student een vuistslag in zijn gezicht. Daarna volgde een vuistslag op zijn oog.

Om zich te verdedigen sloeg de student deze man op zijn mond. Daarna kreeg hij weer een vuistslag. “Hij heeft genoeg gehad, laten we wegwezen”, zei toen één van de daders. Daarop vluchtten de vier mannen de Coendersstraat in, mogelijk richting het station.

De student is daarna naar de ziekenhuis gegaan. Daar werden foto’s gemaakt en bleek dat zijn jukbeen en oogkas waren gebroken. Vrijdag moet hij worden geopereerd. In de tussentijd mocht hij naar huis.

De politie is naarstig op zoek naar de vier daders, onder meer via een opsporingsbericht met de signalementen. Heel duidelijk zijn die niet. “Het was donker en het gebeurde allemaal heel snel”, aldus een politiewoordvoerder. “De student werd ogenschijnlijk vanuit het niets aangevallen, zo hard dat hij die breuken opliep. Vandaar dat we heel dringend op zoek zijn naar getuigen.”

• De eerste dader is een getinte man, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is 1.80 meter lang en is tussen de 18 en 22 jaar oud. Hij heeft kort zwart opgeschoren haar en droeg ‘enigszins hoog op zijn hoofd’ een zwart met groene pet.

• De tweede dader is ongeveer even lang en even oud. Hij is blank, heeft kort blond haar en een oorbel in zijn linkeroor. Hij droeg een glanzende winterjas.

• Van de derde dader wist het slachtoffer nog dat hij ook tussen de 18 en 22 jaar moet zijn, blank is en een rode jas aan had. Van dader vier kan de student zich niet meer herinneren hoe hij eruit zag.

Voorlopig laat de politie geen tekeningen opstellen van de daders. Wel wordt onderzocht of er in de buurt camera’s hangen, die de aanval hebben vastgelegd.

28 april 2015 17.07

In memoriam - Mr. ing. Bas Kok (1946 - 2015)

In memoriam - Mr. ing. Bas Kok (1946 - 2015) Met het overlijden van Bas Kok heeft de geo-informatiesector, in Nederland en daarbuiten, een van zijn drijvende krachten verloren.
28 april 2015 15.09

​LSVb boos om hoge kamerhuur

Studenten betalen nog altijd te veel voor hun studentenwoning, stelt de Landelijke Studenten Vakbond. In sommige steden is de kamerhuur meer dan honderd euro te hoog.

28 april 2015 11.34

‘We willen topprestaties mogelijk maken’

‘We willen topprestaties mogelijk maken’ De Damen Raceroei Regatta op de Willem-Alexanderbaan in de Eendragtspolder werd twee jaar geleden door Laga opgezet 'om de roeiwereld op zijn kop te zetten'. Volgens woordvoerder Tim van Koelen wordt de derde editie op 2 en 3 mei ...
28 april 2015 06.57

​Onderzoekers schetsen somber beeld van medische wetenschap

Er moet snel iets veranderen aan de publicatiecultuur in de medische wetenschappen, vindt het Rathenau Instituut. Nu houden stress en cynisme de onderzoekers in de greep.

28 april 2015 06.56

​Nieuw ISO-bestuur trok de wereld over

Het komende bestuur van het Interstedelijk Studenten Overleg heeft veel van de wereld gezien. De nieuwe voorzitter studeerde in China en Amerika en de penningmeester ging naar Australië en Indonesië.
27 april 2015 00.57

​Ice propelling nanosatellites

​Ice propelling nanosatellites Hydrazine, one of the most widely used rocket propellants, is toxic and severely carcinogen. Why not use water instead? Delft researchers are working on a new propulsion concept for ice-propelled nanosatellites.