Politie zoekt daders aanval op student

Een 19-jarige Delftse student is zondagochtend 1 april rond half zes ‘s morgens slachtoffer geworden van zware mishandeling. Zijn jukbeen en oogkas zijn gebroken. De politie neemt de zaak hoog op.

De student liep, gekleed in rokkostuum, na een feest vanaf het station naar huis. Op de hoek van de Spoorsingel met de Buitenwatersloot werd hij ineens tegen zijn rug geduwd en aangesproken. Hij draaide zich om en zag vier mannen staan. Meteen daarop kreeg de student een vuistslag in zijn gezicht. Daarna volgde een vuistslag op zijn oog.

Om zich te verdedigen sloeg de student deze man op zijn mond. Daarna kreeg hij weer een vuistslag. “Hij heeft genoeg gehad, laten we wegwezen”, zei toen één van de daders. Daarop vluchtten de vier mannen de Coendersstraat in, mogelijk richting het station.

De student is daarna naar de ziekenhuis gegaan. Daar werden foto’s gemaakt en bleek dat zijn jukbeen en oogkas waren gebroken. Vrijdag moet hij worden geopereerd. In de tussentijd mocht hij naar huis.

De politie is naarstig op zoek naar de vier daders, onder meer via een opsporingsbericht met de signalementen. Heel duidelijk zijn die niet. “Het was donker en het gebeurde allemaal heel snel”, aldus een politiewoordvoerder. “De student werd ogenschijnlijk vanuit het niets aangevallen, zo hard dat hij die breuken opliep. Vandaar dat we heel dringend op zoek zijn naar getuigen.”

• De eerste dader is een getinte man, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is 1.80 meter lang en is tussen de 18 en 22 jaar oud. Hij heeft kort zwart opgeschoren haar en droeg ‘enigszins hoog op zijn hoofd’ een zwart met groene pet.

• De tweede dader is ongeveer even lang en even oud. Hij is blank, heeft kort blond haar en een oorbel in zijn linkeroor. Hij droeg een glanzende winterjas.

• Van de derde dader wist het slachtoffer nog dat hij ook tussen de 18 en 22 jaar moet zijn, blank is en een rode jas aan had. Van dader vier kan de student zich niet meer herinneren hoe hij eruit zag.

Voorlopig laat de politie geen tekeningen opstellen van de daders. Wel wordt onderzocht of er in de buurt camera’s hangen, die de aanval hebben vastgelegd.

30 oktober 2014 13.24

'Geschoffeerd' door haast leenstelselcoalitie

Pissed off, is Carola Schouten van de ChristenUnie. Net als de andere partijen die tegen het leenstelsel zijn, is ze boos dat het wetsvoorstel waarschijnlijk begin volgende week al plenair wordt behandeld.
30 oktober 2014 11.46

Vragen leenstelsel in recordtijd beantwoord

In één nacht tijd heeft het ministerie van Onderwijs een nieuw spervuur aan vragen over het leenstelsel beantwoord. Niets staat een snelle behandeling van het ‘wetsvoorstel studievoorschot’ nog in de weg.

30 oktober 2014 10.28

'It's not over Jet'

'It's not over Jet' Leden van de Nijmeegse Studentenbond AKKU hebben vanochtend een spandoek van 240 vierkante meter aan de Waalbrug in Nijmegen gehangen. Volgens voorzitter Floor Albers van der Linden vergist minister Jet Bussemaker zich als ze denkt dat het ...
30 oktober 2014 10.25

Doorwaakte nacht op ministerie OCW

De partijen die tegen het leenstelsel zijn, hebben gistermiddag 61 pagina’s aan vragen ingeleverd bij onderwijsminister Bussemaker. Op het ministerie is hard doorgewerkt om alle vragen vandaag te kunnen beantwoorden.

29 oktober 2014 13.56

Bataafsch Genootschap lauwert Vilsmeier

Bataafsch Genootschap lauwert Vilsmeier Burgemeester Aboutaleb zal namens het Bataafsch Genootschap op 31 oktober een onderscheiding uitreiken aan Stefan Vilsmeier, de oprichter van het Duitse bedrijf Brainlab.
29 oktober 2014 11.46

Kabinet wil hogere rente op studieschuld

Een tegenvaller voor studenten: een rekensom leert dat ze duizenden euro’s meer moeten betalen voor hun studieschuld als het kabinet inderdaad voor een hogere rente kiest.