Politie zoekt daders aanval op student

Een 19-jarige Delftse student is zondagochtend 1 april rond half zes ‘s morgens slachtoffer geworden van zware mishandeling. Zijn jukbeen en oogkas zijn gebroken. De politie neemt de zaak hoog op.

De student liep, gekleed in rokkostuum, na een feest vanaf het station naar huis. Op de hoek van de Spoorsingel met de Buitenwatersloot werd hij ineens tegen zijn rug geduwd en aangesproken. Hij draaide zich om en zag vier mannen staan. Meteen daarop kreeg de student een vuistslag in zijn gezicht. Daarna volgde een vuistslag op zijn oog.

Om zich te verdedigen sloeg de student deze man op zijn mond. Daarna kreeg hij weer een vuistslag. “Hij heeft genoeg gehad, laten we wegwezen”, zei toen één van de daders. Daarop vluchtten de vier mannen de Coendersstraat in, mogelijk richting het station.

De student is daarna naar de ziekenhuis gegaan. Daar werden foto’s gemaakt en bleek dat zijn jukbeen en oogkas waren gebroken. Vrijdag moet hij worden geopereerd. In de tussentijd mocht hij naar huis.

De politie is naarstig op zoek naar de vier daders, onder meer via een opsporingsbericht met de signalementen. Heel duidelijk zijn die niet. “Het was donker en het gebeurde allemaal heel snel”, aldus een politiewoordvoerder. “De student werd ogenschijnlijk vanuit het niets aangevallen, zo hard dat hij die breuken opliep. Vandaar dat we heel dringend op zoek zijn naar getuigen.”

• De eerste dader is een getinte man, mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is 1.80 meter lang en is tussen de 18 en 22 jaar oud. Hij heeft kort zwart opgeschoren haar en droeg ‘enigszins hoog op zijn hoofd’ een zwart met groene pet.

• De tweede dader is ongeveer even lang en even oud. Hij is blank, heeft kort blond haar en een oorbel in zijn linkeroor. Hij droeg een glanzende winterjas.

• Van de derde dader wist het slachtoffer nog dat hij ook tussen de 18 en 22 jaar moet zijn, blank is en een rode jas aan had. Van dader vier kan de student zich niet meer herinneren hoe hij eruit zag.

Voorlopig laat de politie geen tekeningen opstellen van de daders. Wel wordt onderzocht of er in de buurt camera’s hangen, die de aanval hebben vastgelegd.

18 december 2014 22.05

Lager BSA voor topsporters

Sporten op topniveau en tegelijk studeren aan de TU. Er zijn tientallen studenten, voornamelijk roeiers, die dat doen. Met een nieuw topsportbeleid wil de universiteit hen helpen om beide te combineren.
18 december 2014 15.59

Studentenraad bezorgd over toekomst RAS

Een fulltime bestuursjaar gaat een student drieduizend euro meer kosten met de invoering van het leenstelsel, stelt de studentenraad. Ze dringt er bij het college van bestuur op aan uitgaven aan de regeling afstudeersteun (RAS) minimaal ...

18 december 2014 14.58

Ophokuren in het hoger onderwijs

Universiteiten en hogescholen moeten meer contacturen roosteren. Maar als die extra uren bestaan uit films kijken, hebben ze weinig om het lijf. “Je merkt dat de opleiding uren aan het opvullen is”, klagen studenten.
18 december 2014 14.55

Twijfels over onafhankelijkheid examencommissie

Waar kun je terecht als je je tentamencijfer te laag vindt, als je vrijstellingen wilt krijgen of als je overhoop ligt met je stagebegeleider? Bij de examencommissie. Maar studenten twijfelen aan de onafhankelijkheid.

18 december 2014 13.19

Zweedse schreeuwrage waait over naar Amsterdam

De Amsterdamse politie is gisteravond uitgerukt naar de studentenflats van Uilenstede. Er was een enorm geschreeuw gehoord. Het bleken studenten die een nieuwe manier hebben gevonden om van hun tentamenstress af te komen.
18 december 2014 12.01

Italiaanse in het veen

“Veen is een fascinerend materiaal. Het lijkt op sneeuw.” Professor Cristina Jommi vertelde over haar onderzoek naar de Nederlandse bodem tijdens haar intreerede op 17 december.