Ook LSVb heeft nieuw bestuur

De Landelijke Studenten Vakbond krijgt een nieuwe voorzitter: Kai Heijneman, voormalig student journalistiek van de Hogeschool Utrecht. Dit weekend is het nieuwe bestuur verkozen.

Heijneman studeerde ook aan een Deense journalistiekopleiding. Ervaring in de medezeggenschap heeft hij al: hij was coördinator voor het Studenten Overleg Medezeggenschap, dat de studenteninspraak in het hbo wil verbeteren.

Per 1 juli gaan de nieuwe bestuursleden officieel van start. In de maanden mei en juni worden ze ingewerkt. “Er waren genoeg sollicitaties”, zegt de huidige voorzitter Pascal ten Have. “Het hoger onderwijs was veel in het nieuws en dat heeft zeker meegeholpen.”

Volgens hem biedt de val van het kabinet veel kansen voor de nieuwe bestuursleden. “De plannen die er nu lagen, waren natuurlijk niet de beste om de kenniseconomie op schema te krijgen. Nu komen er verkiezingen, en daarna moeten nieuwe kamerleden zich hun portefeuille eigen maken. We zien genoeg mogelijkheden.”

Vicevoorzitter is Karlijn Ligtenberg (algemene cultuurwetenschappen, Radboud Universiteit). Anne-Mien Regelink wordt secretaris; zij studeert hbo-verpleegkunde aan de hogeschool Windesheim. Penningmeester Simone de Bruijn behaalde haar bachelor sociale geografie aan de Universiteit Utrecht en volgde haar masteropleiding aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Youssef Oualhadj wordt algemeen bestuurslid en studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Nu is hij student Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit Leiden.

De LSVb is één van de twee landelijke studentenorganisaties. De andere is het Interstedelijk Studenten Overleg. De LSVb bevindt zich meer aan de linkerkant van het politieke spectrum en het ISO meer aan de rechterkant, maar op veel punten vinden ze elkaar. Het ISO koos vorige week een nieuw bestuur.

26 maart 2015 15.28

De 'French kiss of food'

"Op de verbouw van cacao hoeven we niet trots te zijn", vindt Tony's Chocolonely-eigenaar Henk Jan Beltman. Tijdens een drukbezochte lezing bij Industrieel Ontwerpen vertelde hij over slavenarbeid, de ontstaansgeschiedenis ...
26 maart 2015 15.24

SP werkt aan wetsvoorstel over democratisering

SP-Kamerlid Jasper van Dijk verzamelt informatie voor een eigen wetsvoorstel over de democratisering van het hoger onderwijs. De actievoerende studenten en docenten in het Maagdenhuis dachten gisteravond hardop met hem mee.

26 maart 2015 11.47

Joris Luyendijk over de boeman in het bankgebouw

1800 Mensen kwamen erop af. De lezing van Joris Luyendijk, woensdag 25 maart in de Aula, over zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn' is daarmee de meest succesvolle lezing ooit voor Studium Generale Delft.
26 maart 2015 11.27

TU-studenten kritisch op masters

Veel opleidingen van de TU Delft scoren niet meer dan gemiddeld in de deze week verschenen Keuzegids Masters 2015. De Keuzegids combineert het oordeel van studenten met dat van accreditatieorganisatie NVAO.

26 maart 2015 10.54

Europese miljoenen voor uitbreiding Holocaust-onderzoek

Het Europese onderzoeksprogramma Horizon 2020 kent acht miljoen euro toe aan het NIOD. Met dat geld kan het instituut het internationale Holocaust-project EHRI verder uitbreiden.
26 maart 2015 10.50

‘Goed onderwijs geeft antwoorden die Google niet heeft’

Collegevoorzitter Kees Boele van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft geen hoge pet op van afvinklijstjes in het hoger onderwijs: “Strikt genomen heeft geen enkele prestatieafspraak iets te maken met het doel van onderwijs.”