Onderzoek het bestaan van ufo’s

In De Telegraaf van 3 december word ik als getrainde waarnemer geïnterviewd over ongeïdentificeerde vliegende objecten. Binnen mijn vakgebied vind je wereldwijd vele duizenden getrainde waarnemers, piloten, militairen en astronauten, die vertellen wat zij gezien hebben aan objecten in de lucht die in staat waren tot extreme prestaties.
Vreemd genoeg worden hun rapportages door media en academici meestal afgedaan als onzin. Zoals in de column van Dap Hartmann (Delta 36/15-12-2011).
Zij roepen desondanks op hier serieus onderzoek naar te doen. Alleen op die manier kan het fenomeen van het anekdotische naar het wetenschappelijke domein gebracht worden. Noblesse oblige, gestimuleerd door eigen observaties, heb ik mij grondig verdiept in het fenomeen en er twee lezingen over gegeven. Die resulteerden in vele honderden positieve reacties, waaronder van ruimtevaartjournalist Piet Smolders, die het boek ‘ET, geen mythe maar werkelijkheid’ heeft geschreven. Ook generaal b.d. De Brouwer van de Belgische luchtmacht, die jarenlang verantwoordelijk was voor het onderzoek naar ufo’s in België, reageerde positief. Smolders, die meer dan vijftig jaar ervaring heeft met astronauten en ruimtevaart, was zijn zoektocht gestart om ufo’s te diskwalificeren maar kwam er al snel achter dat het omgekeerde geconcludeerd moest worden. Hij was als wetenschapsjournalist niet bang om dat dan ook te melden. De vele getrainde waarnemers wereldwijd die ik heb leren kennen, roepen allemaal op om het fenomeen simpelweg te onderzoeken, in het midden latend of de technologie van aardse of buitenaardse oorsprong is. In beide gevallen betreft het techniek die zover buiten het door ons bekende domein ligt dat het een academisch debat en onderzoek rechtvaardigt.

Dr.ir. Coen Vermeeren is vliegtuigbouwkundige en docent aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek


08 september 2014 09.07

‘Christelijke wetenschappers’ mogen zich gaan schamen

'Christelijke wetenschappers aan de TU Delft heten alle nieuwe studenten welkom aan onze universiteit!' Zo stond het er in grote koeienletters in Delta. Wit op zwart. 'Alle' onderstreept. Wat heeft dit nou weer te ...
27 januari 2014

Delfste Lente

In februari speelt Stylos een theatervoorstelling over Delft in de jaren zeventig. Hierdoor heb ik ontdekt hoe het studentenleven er toen aan toeging. De verschillen met de tegenwoordige tijd zijn enorm en inspirerend.

13 januari 2014

2013: Elke beslissing toch een vergissing?

Dat afgelopen jaar een welbewogen jaar was voor studerend Nederland, zal u vast niet zijn ontgaan. Werd ‘yolo’ twee jaar geleden nog verkozen tot het woord van 2012, in 2013 zou ‘jojo’ zeker niet hebben misstaan. Want we zijn wat ...
14 oktober 2013

Respectloos

Door middel van deze brief wil ik de vrijheid nemen om te reageren op een column van Dap Hartmann (Delta 2).

13 september 2013

Nieuwe 'strategie' voor IO wazig en besluiteloos

Voor de zomer stuurde de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) vertrouwelijk alvast haar nieuwe 'research strategy' rond aan medewerkers. Docent Bob van Vliet maakt zich zorgen over een gebrek aan visie.
11 juli 2013

In memoriam ir. Karin Theunissen

In memoriam ir. Karin Theunissen Ons bereikte het schokkende bericht van de plotselinge dood van onze dierbare collega Karin Theunissen, die ons zovele jaren heeft vergezeld, als student, als collega-docent, als vakgenoot.

  Meer