Obama slow-jamt tegen hoge studiekosten

In de Verenigde Staten dreigt de rente op studieleningen te verdubbelen. Daar wil president Obama een stokje voor steken. Hij laat zich graag een handje helpen door een komiek en een paar zwoele muzikanten.

Hij deed mee aan de rubriek slow jam the news in het praatprogramma van Jimmy Fallon. In deze tijd moeten we onderwijs niet duurder maken, stelde the ‘Barackness Monster’, in de jamsessie. Het publiek raakte uitzinnig.

Later in het programma licht Obama zijn standpunt nader toe.

26 november 2014 14.42

Succesvol Noors protest tegen collegegeld

Succesvol Noors protest tegen collegegeld De landelijke studentenbond van Noorwegen kraait victorie: de Noorse regering trekt haar plan in om collegegeld te heffen voor niet-Europese studenten.
26 november 2014 10.16

Nevenfuncties hoogleraren niet allemaal openbaar

Nederlandse hoogleraren zouden naar schatting minstens zeventienduizend nevenfuncties hebben. Een derde van al die functies wordt niet vermeld, schrijft weekblad de Groene Amsterdammer vandaag.

26 november 2014 07.14

​Onderwijsraad: Geef hbo’ers vanaf dag één les in onderzoek

Hbo-studenten moeten veel meer onderzoeksvaardigheden aanleren, vindt Geert ten Dam van de Onderwijsraad. Wie daar niet toe in staat is, kan misschien maar beter een andere opleiding kiezen.
26 november 2014 07.13

Nobelmedaille voor miljoenen onder de hamer

Bij veilinghuis Christie’s in New York wordt volgende maand de medaille van een Nobelprijswinnaar geveild. Een deel van de verwachte opbrengst van 2,5 tot 3,5 miljoen dollar wordt besteed aan goede doelen en wetenschappelijk onderzoek.

26 november 2014 07.05

KNAW: Waar blijft extra geld voor wetenschap?

De plannen van minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker zullen nergens toe leiden, als er geen extra geld voor wetenschap komt. Dat stelt de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.
26 november 2014 07.02

​Lovende woorden voor hbo-onderzoek

Twee bosjes bloemen vandaag voor het praktijkgerichte onderzoek aan de hogescholen: het kabinet en de Onderwijsraad zijn allebei zeer enthousiast en moedigen het hbo aan.