Obama slow-jamt tegen hoge studiekosten

In de Verenigde Staten dreigt de rente op studieleningen te verdubbelen. Daar wil president Obama een stokje voor steken. Hij laat zich graag een handje helpen door een komiek en een paar zwoele muzikanten.

Hij deed mee aan de rubriek slow jam the news in het praatprogramma van Jimmy Fallon. In deze tijd moeten we onderwijs niet duurder maken, stelde the ‘Barackness Monster’, in de jamsessie. Het publiek raakte uitzinnig.

Later in het programma licht Obama zijn standpunt nader toe.

24 april 2015 17.12

​Op zwangerschapsverlof met een beurs van NWO

Vrouwelijke wetenschappers met een Rubiconbeurs hebben voortaan recht op zwangerschapsverlof. Onderzoeksfinancier NWO, die de beurzen toekent, garandeert doorbetaling van het salaris.
24 april 2015 11.46

​Zesduizend euro schadevergoeding vanwege seksberichtjes docent

De Hogeschool Rotterdam had een studente die seksuele sms’jes kreeg van haar scriptiebegeleider beter moeten helpen, oordeelt de rechter. Ze krijgt zesduizend euro tegemoetkoming vanwege studievertraging.

24 april 2015 11.39

​Wedstrijdje energie besparen levert duizenden euro’s op

Doe het licht op de gang uit en zet op tijd de verwarming laag… studenten kunnen flink op hun energierekening besparen, blijkt uit een wedstrijd tussen studentenhuizen in Delft en Leiden.
24 april 2015 09.01

Ook instellingen met keurmerk krijgen veel ‘gele kaarten’

Hogescholen en universiteiten die een keurmerk hebben waaruit blijkt dat ze hun onderwijs goed controleren, doen dat niet beter dan instellingen zonder dat keurmerk. Net zoveel van hun opleidingen komen niet in een keer door de keuring.

24 april 2015 08.51

​Van fraude beschuldigde Förster ziet af van miljoenenbeurs

Sociaal-psycholoog en voormalig UvA-hoogleraar Jens Förster ziet af van een prestigieuze Humboldt-beurs van vijf miljoen euro. Een jaar geleden werd de uitreiking uitgesteld omdat Förster beschuldigd werd van datamanipulatie.
23 april 2015 16.05

Ook Senaat heeft vragen over promotiestudent

Tweede Kamerleden en senatoren plaatsen kanttekeningen bij het experiment met de promotiestudent. Maar Bussemaker wuift de kritiek weg.