Obama slow-jamt tegen hoge studiekosten

In de Verenigde Staten dreigt de rente op studieleningen te verdubbelen. Daar wil president Obama een stokje voor steken. Hij laat zich graag een handje helpen door een komiek en een paar zwoele muzikanten.

Hij deed mee aan de rubriek slow jam the news in het praatprogramma van Jimmy Fallon. In deze tijd moeten we onderwijs niet duurder maken, stelde the ‘Barackness Monster’, in de jamsessie. Het publiek raakte uitzinnig.

Later in het programma licht Obama zijn standpunt nader toe.

26 januari 2015 07.24

​Bussemaker vertrouwt Islamitische Universiteit niet meer

De Islamitische Universiteit Rotterdam staat onder verscherpt toezicht. De vele incidenten zijn minister Bussemaker een doorn in het oog, schrijft ze aan de Tweede Kamer.
26 januari 2015 07.17

​Dekker sust kritiek op NWO-plannen

De felle kritiek van wetenschappers op de drastische hervorming van onderzoeksorganisatie NWO berust op een misverstand, stelt staatssecretaris Sander Dekker. Ze belanden heus niet in een bijrol.

26 januari 2015 07.09

​Hbo wil slechte rekenaars weigeren

Scholieren die de landelijke rekentoets niet halen, hebben bij sommige hbo-opleidingen niets te zoeken. Dat schrijft de Vereniging Hogescholen aan de Tweede Kamer.
26 januari 2015 06.54

​Vlaanderen bang voor toestroom studenten zonder basisbeurs

De Vlaamse minister van Onderwijs maakt zich zorgen over afschaffing van de basisbeurs in Nederland. Ze wil met minister Bussemaker overleggen over mogelijke gevolgen voor het Vlaamse hoger onderwijs.

26 januari 2015 00.18

Buurmans Bouwmarkt

Een oude loods aan een wat afgelegen parkeerplaats. Voor de deur een uitgewoonde bont beschilderde bus en stapels hout. Achter de Keileweg – ja, die weg waar vroeger de tippelzone van Rotterdam was - is een nieuw idee geboren: Buurman.
26 januari 2015 00.14

Sailor Swift wint Marin modelzeilwedstrijd

Sailor Swift wint Marin modelzeilwedstrijd Zowel de snelste als de meest innovatieve modelzeilboot op Marins jaarlijkse ontwerp- en zeilwedstrijd waren Delftse creaties. De race vond op 16 januari plaats in het ondiepe waterbassin van onderzoeksinstituut Marin in Wageningen.