Karl Dittrich naar VSNU

Karl Dittrich vertrekt bij kwaliteitsbewaker NVAO en wordt voorzitter van de vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU. Hij volgt Sijbolt Noorda op, die zes jaar lang aan het roer stond.

Karl Dittrich (59) neemt op 1 december de voorzittershamer van Noorda over. Hij werkte tot halverwege de jaren tachtig als wetenschapper aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Maastricht. In 1986 werd hij lid van het Maastrichtse college van bestuur, waarvan hij in 1994 voorzitter werd. Sinds 2005 staat hij aan het hoofd van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Daarnaast was hij sinds juni 2008 vicevoorzitter van het Europees Consortium van Accreditatieorganisaties (ECA).

Het was al bekend dat Noorda zou vertrekken, want zijn termijn loopt af en zijn eerste termijn was al verlengd. Noorda heeft bovendien de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Het is nog niet bekend wat hij hierna gaat doen.

Ook is er nog geen opvolger voor Dittrich gevonden. De voorzitter van de NVAO wordt benoemd door de twee ministers van hoger onderwijs van Nederland en Vlaanderen. Dittrich zou ook een Vlaamse opvolger kunnen krijgen.

23 oktober 2014 14.40

Gemeente: 'veiligheid Mijnbouwplein optimaal'

Gemeente: 'veiligheid Mijnbouwplein optimaal' De verkeerssituatie tussen de Sint Sebastiaansbrug en de TU-campus is op gezette tijden onoverzichtelijk, maar niet onveilig. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een antwoord op vragen van een bezorgde burger.
23 oktober 2014 13.43

Dekker: 'Geen loting bij NWO'

Het is geen goed idee om onderzoeksgeld te gaan verloten, vindt staatssecretaris Sander Dekker. Hij verwerpt de hevige kritiek op de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO).

23 oktober 2014 13.41

Fraude in de VS: alle sporters een ‘A’

Meer dan drieduizend studenten van een Amerikaanse topuniversiteit hebben veel te hoge cijfers gekregen. Vooral de sporters werden vaak gematst, blijkt uit een fraudeonderzoek.
23 oktober 2014 13.38

‘Mbo’ers dupe van nieuwe leenvoorwaarden’

Studentenvakbond LSVb en scholierenorganisatie JOB hebben weinig vertrouwen in de terugbetaalregels van het nieuwe leenstelsel. Mbo’ers zullen zich laten afschrikken door de nieuwe leenvoorwaarden, stellen ze.

23 oktober 2014 11.40

Fietsroute tussen Leiden, Delft en Rotterdam

Fietsroute tussen Leiden, Delft en Rotterdam Een fietsroute door Zuid-Holland, die onderweg prominente kennisinstellingen als de TU aandoet. Als het aan de PvdA-Statenfractie in Zuid-Holland ligt komt er zo’n ‘Sciencepad’ in de provincie.
23 oktober 2014 08.59

Register voor ingenieurs in de maak

Er komt een speciaal keurmerk voor ingenieurs die hun vak bijhouden. Zij worden opgenomen in een register en mogen zich straks chartered engineer of incorporated engineer noemen.