Ja/Nee: Sustainabul

De TU Delft is gezakt op de duurzaamheidsranglijst van Studenten voor Morgen. Vorig jaar stond de TU elfde op de SustainaBul-lijst, die deelnemende hogescholen en universiteiten rankt op duurzaamheid in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Nu valt de universiteit buiten de top-vijftien. Chris Hellinga, sustainability program manager van de TU, heeft er geen goed woord voor over en wil een gesprek met Studenten voor Morgen.

1. Ik ben teleurgesteld.
Ja

2. We doen genoeg aan duurzaamheid, alleen hebben we de vragenlijst niet goed genoeg ingevuld.
Ja

3. Wij zullen tips vragen aan de universiteiten die wel hoog op de ranglijst zijn geëindigd tips vragen.

4. Volgend jaar wordt het écht beter.
Ja

Op welke stelling wil je terugkomen?
"Het hangt allemaal samen. Ten eerste hebben wij zelf een fout gemaakt door per abuis een mail van Studenten voor Morgen niet te beantwoorden waarin zij vroegen om bewijs voor wat we in de eerste vragenlijst hadden ingevuld. Maar wat ze aan bewijs vroegen, zag ik later, was belachelijk gedetailleerd. Ik had verwacht dat we de hardste stijger zouden zijn, want we doen het goed. Niet voor niets stonden we op plaats 34 van de 407 in de internationale ranking UI Green Metric, met onder meer de eerste plaats voor duurzaam campus transport. Bij Sustainabul scoren we daar één van de vijf punten. We noemen cijfers, maar tja… gebrek aan bewijs. Ik vind het onprofessioneel. Je speelt wel met de reputatie van universiteiten. Ik heb er zwaar de ziekte van. Voordat we beslissen of we volgend jaar nog meedoen, wil ik eerst weten hoe de Studenten voor Morgen hun beoordelingen doen. In ons rapport zag ik dat we twee referenten hadden. Waar de één soms nul punten gaf, gaf de ander er vijf. Hoe zit dat?"