Handen in het haar

(Foto: Sam Rentmeester)

Wij hopen dat u blij wordt bij het zien van deze gezellige oranje foto, want woensdag verloor Nederland ook van Duitsland. Op deze foto kijken studenten nog hoopvol bij Virgiel de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal op zaterdag, tegen Denemarken (0-1).

18 december 2014 10.08

Weer uitstel tramlijn naar TU

Terwijl tramlijn 19 naar de TU opnieuw jaren vertraging oploopt, is de NS-spoortunnel na vijf jaar werken bijna klaar. Op zaterdag 28 februari 2015 rijdt de eerste passagierstrein ondergronds, na een week zonder treinen van en naar Delft.
17 december 2014 16.22

KIVI doopt ingenieursprijs om

KIVI doopt ingenieursprijs om De naam van wijlen prins Friso wordt verbonden aan de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar. De eerste Prins Friso Ingenieursprijs zal op 18 maart 2015 worden uitgereikt.

17 december 2014 16.07

'Verplicht buitenlandse student tot taalcursus'

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg wil dat buitenlandse studenten allemaal een cursus Nederlands volgen. Minister Bussemaker van Onderwijs twijfelt.
17 december 2014 14.40

TU stelt nieuw vrouwelijk talent aan

Negen vrouwelijke onderzoekers gaan bij de TU aan de slag binnen het Delft Technology Fellowship. Deze tweede lichting talenten moet het aantal vrouwen aan de universiteit een stukje verder vergroten.

17 december 2014 14.03

Honderden beurzen voor studie in buitenland

Het ministerie van Onderwijs stelt samen met hogescholen en universiteiten 768 beurzen beschikbaar voor Nederlandse studenten die naar het buitenland willen. Onder buitenlanders die hier willen studeren zijn net zo veel beurzen te ...
17 december 2014 13.24

Contract met Elsevier op valreep verlengd

De wetenschappelijke tijdschriften van Elsevier blijven volgend jaar toch toegankelijk voor onderzoekers. Het huidige contract is met een jaar verlengd, bevestigt een woordvoerder van universiteitenvereniging VSNU.