Handen in het haar

(Foto: Sam Rentmeester)

Wij hopen dat u blij wordt bij het zien van deze gezellige oranje foto, want woensdag verloor Nederland ook van Duitsland. Op deze foto kijken studenten nog hoopvol bij Virgiel de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands Elftal op zaterdag, tegen Denemarken (0-1).

22 september 2014 15.17

​VSSD: wetsvoorstel leenstelsel benadeelt bèta’s

De Delftse studentenvakbond VSSD vindt dat het wetsvoorstel voor het leenstelsel bètastudenten extra hard raakt, omdat hun studies gemiddeld een jaar langer duren en er geen compensatie is.
22 september 2014 14.16

Wet ‘studievoorschot’ naar Tweede Kamer

Het wetsvoorstel dat de basisbeurs afschaft is zojuist naar de Tweede Kamer gestuurd. Tegenstanders kondigen meteen een landelijke demonstratie aan.

22 september 2014 10.40

Haagse student overlijdt tijdens introweekend

Een 24-jarige student van de Hotelschool Den Haag is zaterdag overleden tijdens een introductieweekend in een kampeerboerderij. Een 20-jarige medestudent is door de politie aangehouden.
21 september 2014 16.33

​Foutje met ‘feuten’

Studentenverenigingen groeien wel, maar niet zo spectaculair als gedacht. Het aantal nieuwe aanmeldingen nam niet met twaalf procent toe, maar slechts met twee procent.

21 september 2014 16.29

​Eindwerkstuk niet langer heilig

Een goede scriptie maakt nog geen goede verpleegkundige. Opleidingen mogen straks zelf bepalen hoe ze het eindniveau van hun studenten aantonen, zegt opperkeurmeester Anne Flierman.
21 september 2014 16.27

​Ig Nobel Prijs: honden plassen met neus naar het noorden

Als honden plassen, plaatsen ze hun lichaam het liefst langs de lijn van het aardmagnetisch veld. Voor die ontdekking krijgt een team van wetenschappers de Ig Nobel Prijs voor de biologie.