Geen zin om te koken? Haal een hamburger

Het is zijn grote hobby en ook zijn beroep. Toch heeft ook Maurice van Bussel soms geen zin om te koken.

Af en toe heb ik zo'n dag dat ik nergens zin in heb. Ik sta bijtijds op en neem me voor een productieve dag te hebben. Elke activiteit die ik bedenk, schiet ik enkele seconden later alweer af. Geen zin. Zo gaat het de hele dag door en dan is het etenstijd.

Ondanks dat koken mijn grote hobby is en momenteel ook mijn beroep, vind ik het af en toe moeilijk om mij ertoe te zetten. Je moet naar de supermarkt lopen, nadenken wat je nodig hebt en op zo'n slome dag kost dat allemaal te veel moeite. Wat er dan rest is ergens een goedkope hap scoren.

Dit keer ga ik naar de Ark op het Bastiaanplein. Het restaurant bevindt zich in een glazen kubus midden op het plein en de specialiteit is grillburgers. Voor 7 euro heb je een hamburger en met friet erbij ben je een tientje kwijt.

Ik word snel geholpen door vrolijke maar niet ontzettend professionele bediening, wat verder niet storend is. De Ark heeft een aardige keus aan burgers en ik ga voor de Napoliburger van rundvlees met blauwe kaas en gebakken champignons. Na niet te lang wachten krijg ik een flink bord eten waardoor je volledig voldaan weg kan gaan. De burger is helaas te ver doorgebakken en heeft geen roze kern. Daarnaast zit er een pittige saus op de burger die zo overheersend is dat dat het enige was dat ik proef. Al met al mist het liefde. Iets meer zorg en aandacht en de burger is een stuk beter.

Dus: heb je een slome dag en wil je een hamburger eten, die niet volgepropt zit met conserveermiddelen zoals bij de McDonalds, dan is dit een prima keus. Wil je echt een lekkere goedkope hap, dan ben je waarschijnlijk beter af bij de Wijnhaven of bij Café de V.